Junior accountmanager Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25877

In het kort

Jij bent goed in onderhandelen en een topper in verkopen. Jouw doel? Winst maken en klanten tevreden houden. Herken jij je hierin? Dan is de opleiding junior accountmanager iets voor jou. Als accountmanager zoek je nieuwe klanten in de zakenwereld. Dit zijn de accounts waar jij mee werkt. Je overtuigt anderen van een product of dienst. Afspraken maken en contracten tekenen. Daar draait het om. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding junior accountmanager iets voor jou?

Als junior accountmanager weet jij van aanpakken en van onderhandelen. Jouw product of dienst verkopen, de omzet verhogen, nieuwe klanten vinden: daar krijg jij energie van. Je hebt goed contact met grote en belangrijke klanten. Is er iets nieuws op de markt? Dan geef jij daar een mooie presentatie over. Zo weet iedereen wat er speelt. Je onderzoekt bedrijven, berekent de prijzen en verzorgt de bestelling. Is er een klacht? Dan los jij die op. Maar gelukkig geef je voor die tijd al goed advies. Zo valt er weinig te klagen.    

Tijdens de opleiding

Tijdens de mbo-opleiding junior accountmanager leer je hoe je onderzoek doet naar de klant, het product en de markt. Je leert verkoopgesprekken voeren. Je leert onderhandelen over de prijs en de afspraken die je maakt. En je leert een aanbod doen. Ook zorg je voor een goede relatie met je klanten. Je houdt de administratie van het bedrijf netjes bij. En je weet alles van de economie.   

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • onderzoek doen  
 • producten beschrijven 
 • verslag uitbrengen 
 • verkoopprojecten aanpakken 
 • vanuit de klant denken  
 • overtuigen en invloed hebben op klanten 
 • plannen en organiseren  
 • instructies opvolgen  
 • samenwerken  
 • presenteren  
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Dit vak leer je het beste door het te doen. Daarom werk je elke periode een week lang aan een groot project. Van je docent krijg je een opdracht die een junior accountmanager ook zou kunnen krijgen. Samen met een team zoek je alles uit. Jullie werken samen om de opdracht voor te bereiden. Leren samenwerken is namelijk belangrijk. Samen werken jullie als echte collega’s. Je hebt werkoverleg en maakt een projectplanning. Aan het einde van de week geef je een presentatie over wat jullie hebben gevonden. Voor het resultaat en de samenwerking krijg je een cijfer. Zo leer je meteen hoe het écht werkt.  

Stage lopen 

In het tweede en derde schooljaar loop je stage. Een stage duurt een half schooljaar. Je werkt mee binnen een bedrijf. Tegelijkertijd werk je aan opdrachten voor school.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als junior accountmanager kun je alle kanten op. In het bedrijfsleven zijn er veel verschillende beroepen voor je. In het binnen- én buitenland. Na de opleiding junior accountmanager werk je bij:  

 • handelsondernemingen 
 • groothandelsbedrijven 
 • exportorganisaties 
 • transportbedrijven  
 • distributiecentra 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding junior accountmanager? Dan kun je verder studeren op het hbo. 

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding junior accountmanager kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Duurzaamheid in het beroep C
 • Ondernemend Gedrag 3-4
 • Voorbereiding HBO
 • Ondernemerschap MBO
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Praktijkonderzoek

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

 

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Junior accountmanager, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.