E-commerce specialist Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25876

In het kort

Als e-commerce specialist ben jij verantwoordelijk voor de online verkopen en zichtbaarheid van je bedrijf. Je houdt je bezig met veel verschillende werkzaamheden als social mediacampagnes, het analyseren van webcaredata, blogs, vlogs en infographics.

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Downloads

Alle details


Is e-commerce specialist iets voor jou?

Online verkoop is vandaag de dag niet meer weg te denken, je kunt bijna alles online verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf het beste vindbaar is op Google? En welke acties moet je ondernemen zodat klanten bij jou online komen shoppen? Bij de opleiding e-commerce specialist leer je professioneel met dit soort vraagstukken om te gaan.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding helpen we jou de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je later tijdens je dagelijkse werkzaamheden nodig hebt, zoals: een commerciële instelling, creativiteit en een kwaliteitsgerichte drive. Maar je krijg ook alles mee over een marktgerichte instelling en ondernemend gedrag.

De opleiding is afwisselend. We werken met modules. Je bepaalt zelf hoe snel je door een module heen gaat. Zo werk je meteen al midden in een praktische omgeving. 

Elke periode werk je 1 week  aan een groot project. Dit project sluit aan op een onderwerp (kerntaak) waarmee je later ook in de praktijk te maken krijgt. Je krijgt in de rol van e-commerce medewerker een opdracht van je leidinggevende (docent) om iets in een team uit te zoeken, iets te organiseren en iets voor te bereiden. Met dit team heb je werkoverleg, maak je een projectplanning voor de hele week en voer je de opdracht uit. Het project sluit je af met een presentatie.

Maar er gebeurt nog veel meer op de opleiding. Je leert hoe je een website of een webshop maakt en beheert. We laten je zien hoe je online marketingcampagnes opbouwt op de verschillende media als LinkedIn, Instagram of Facebook. Adverteren via Google en het verbeteren van je vindbaarheid via zoekmachines- gaan we ook zeker behandelen. Ook leren we je pakkende teksten schrijven en een blog maken. Daarnaast krijg je natuurlijk algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Zo word je een onmisbare schakel tussen de online consument en de verkoper.

Stage 

Tijdens je studie loop je 2 keer een half schooljaar stage (in leerjaar 2 en 3). Je werkt dan mee binnen het stagebedrijf en je maakt verschillende opdrachten voor school. Dat kan bijvoorbeeld bij een bedrijf in de business-to-business markt. Dat is een bedrijf dat producten of diensten levert aan andere bedrijven. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als e-commerce specialist kun je aan de slag bij elk bedrijf met een online verkoopafdeling, zowel in Nederland als in het buitenland. Denk daarbij aan handelsondernemingen, groothandelsbedrijven, exportorganisaties onlinewinkels en online afdelingen van grote bedrijven. 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Met het mbo niveau 4-diploma e-commerce specialist kun je ook instromen op het hbo, zoals de opleiding commerciële economie.

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Ondernemend Gedrag 3-4
  • Rekenen 3F
  • Ondernemerschap mbo
  • Praktijkonderzoek
  • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

 

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Zodra deze cijfers bekend zijn lees je dat hier. 

Aanmelden

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
E-commerce specialist, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.