Allround tegelzetter Breda

Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25826

In het kort

Ingewikkelde patronen, trappen, ronde zwembaden: als allround tegelzetter pak je de moeilijkste tegelklussen aan. Je werkt graag met je handen en je bent een expert in je vak. Je bent creatief en werkt netjes en precies. Met materialen zoals natuursteen en mozaïek weet je precies waar ieder materiaal het beste gebruikt wordt. Lijkt het je daarnaast leuk om je collega’s aan te sturen? Volg dan de opleiding allround tegelzetter. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround tegelzetter iets voor jou?

Als allround tegelzetter ben je een nette werker. Je werkt heel precies en maakt de mooiste patronen. Of de moeilijkste, omdat je een goed ruimtelijk inzicht hebt. Je werkt goed alleen, maar ook in een team voel jij je thuis. Als je in een team werkt, verdeel je de taken en jouw collega’s volgen graag jouw instructies op. Je past je snel aan aan de plek waar je werkt, want die is iedere dag anders. De ene dag werk je in een zwembad, de volgende bij iemand thuis. Waar je ook werkt, je houdt de veiligheidsregels goed in de gaten. En ook die voor het milieu, want aan verspilling doe je niet.  

Ben jij klaar voor uitdagende patronen en precisiewerk? Leer je graag meer over verschillende soorten materialen en tegels? Ben je op zoek naar een baan waarbij je soms zelfstandig werkt en soms in een team? Ga je goed om met collega’s en wisselende klanten? Dan is de opleiding allround tegelzetter iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding:  

 • taken verdelen en leidinggeven  
 • werken met verschillende soorten tegels 
 • patronen maken  
 • wanden lijmen  
 • vloeren lijmen en leggen  
 • tegels lijmen  
 • tegels bevestigen op wanden en vloeren 
 • tegels bijsnijden 
 • tegels afwerken 
 • tegels herstellen 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding allround tegelzetter werk je bij:  

 • tegelzettersbedrijven 
 • aannemingsbedrijven 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding allround tegelzetter? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding uitvoerder.  

Leerweg

BBL
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Zo word je toegelaten

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Voor een bbl-opleiding heb je een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Bijvoorbeeld bij één van onze partners 

Meld je aan voor een werkplek in Breda  

Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet.  

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround tegelzetter kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden basis
 • Specialist vakmanschap bij duurzaam bouwen
 • Casco lijmwerk

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Allround tegelzetter, Breda, bbl

 

Heb je nog geen werkplek? Meld je dan ook meteen aan bij een van onze samenwerkingspartners.

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.