Logistiek teamleider Breda, Bergen op Zoom

Leerweg BBL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25775

In het kort

Hou jij ervan om van alles te regelen? Als logistiek teamleider ben je belangrijk voor het verzenden en ontvangen van goederen. Je organiseert het werk van je team en geeft leiding. Tijdens de mbo-opleiding logistiek teamleider leer je hoe je dit doet. Je leert ook de logistieke processen te verbeteren en voor een goede sfeer op de werkvloer te zorgen. Als logistiek teamleider is je werk lekker afwisselend. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding logistiek teamleider iets voor jou?

Als logistiek teamleider weet je precies hoe het is om in het magazijn te werken. Je werkt graag met je handen en je geeft het goede voorbeeld aan je collega’s. Je bent verantwoordelijk voor de taken in het magazijn. Dankzij jou worden goederen geleverd en opgeslagen. En gebeurt dat allemaal op tijd. Je hebt kennis van veel verschillende producten. Dat is handig, want daarmee sla je producten op de juiste plaats op. Je organiseert de taken van je team en kijkt of het werkproces beter kan. Is dat het geval? Dan schrijf je zelfstandig een plan met jouw voorstel.  

Je zorgt ervoor dat je team veilig werkt. De werknemers werken goed samen en daardoor gaat alles op de werkvloer nóg sneller. Wanneer je niet in het magazijn meehelpt, werk je aan de administratie. Want ook dat is één van jouw taken. Maar juist die afwisseling maakt je werk zo ontzettend leuk.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding logistiek teamleider:  

 • goederen en producten ontvangen 
 • goederen en producten opslaan 
 • bestellingen verzamelen 
 • goederen en producten verzamelen  
 • logistieke taken organiseren  
 • logistieke processen verbeteren 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding logistiek teamleider werk je in warenhuizen. Bijvoorbeeld bij:  

 • productiebedrijven  
 • groothandels 
 • importeurs en exporteurs 
 • distributiecentra 
 • winkelketens (non-food) 
 • supermarktketens (food)  

 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding logistiek teamleider? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding logistiek supervisor.

Leerwegen 

BBL

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding logistiek teamleider kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Ondernemend gedrag niveau 3-4
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Lean en creatief

Leslocaties

Let op, wil je de studie volgen in Bergen op Zoom? Dan krijg je les bij het logistieke bedrijf
H.Essers Logistics Services Company Nederland B.V. 
Bongaertsweg 4 b
4612 PL Bergen op Zoom

Bij het aanmelden zie je de Curio locatie Dr. Ir. Van Veenweg staan. 

Breda

Leerwegen
 • BBL

Bergen op Zoom

Leerwegen
 • BBL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Let op, wil je de studie volgen in Bergen op Zoom? Dan krijg je les bij het logistieke bedrijf
H.Essers Logistics Services Company Nederland B.V. 
Bongaertsweg 4 b
4612 PL Bergen op Zoom

Bij het aanmelden zie je de Curio locatie Dr. Ir. Van Veenweg staan. 

 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Logistiek teamleider, Bergen op Zoom, bbl
Logistiek teamleider, Breda, bbl 

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.