Logistiek medewerker Breda, Bergen op Zoom

Leerweg BBL
Duur 1 jaar
Niveau 2
Crebo 25371

In het kort

Als logistiek medewerker werk je in de opslagruimte van een groot, middelgroot of klein bedrijf. Je zorgt ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Hierbij maak je gebruik van interne transportmiddelen, zoals een heftruck. Je houdt ervan om de hele dag lekker in de weer te zijn.

Downloads

Alle details


Is de opleiding logistiek medewerker iets voor jou?

De logistiek medewerker weet dat hij een belangrijke schakel is in de logistieke keten. Een klein foutje kan kostbare gevolgen hebben. Ook kunnen er onveilige situaties door ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je nauwkeurig werkt en je eigen werkzaamheden nog een keer checkt. Als logistiek medewerker neem je goederen in ontvangst, je controleert deze en slaat ze op. Hier hoort ook het nodige papierwerk bij. Uiteraard werk je volgens de richtlijnen van het bedrijf.

Daarnaast werk je vaak voor verschillende klanten en met verschillende logistieke systemen. Dit vraagt om flexibiliteit. Net als de tijdstippen waarop jij jouw diensten draait, want die kunnen nog wel eens wisselen. Daarbij werk je graag in een team om samen de doelstellingen te behalen. Onthoud dat je lichamelijk inspannend werk doet. Daarom is het noodzakelijk dat je gezond bent en een goede lichamelijke conditie hebt. 

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding logistiek medewerker leer je van alles over de volgende 3 kerntaken: 

1. Goederen/producten ontvangen en opslaan 
2. Orders verzamelen 
3. Goederen/producten verzenden  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
De logistiek medewerker werkt in een opslagruimte. Hij kan zijn werkzaamheden gericht op magazijn- en voorraadbeheer in alle branches en sectoren uitvoeren. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 2 Logistiek Medewerker op zak? Dan kun je doorstromen naar de opleiding logistiek teamleader niveau 3.

Leerweg

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
  • Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding logistiek medewerker kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

  • Voorbereiding hbo
  • Expressief talent
  • Ondernemerschap mbo

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.168,- en het cursusgeld voor BBL-studenten € 588,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden leermiddelen. 

Wettelijke bijdrage

Leerjaar 1
Wettelijk cursusgeld 2018-2019 (BBL) vanaf 18 jr €588,-

*U ontvangt de rekening van de school.
*Wettelijk cursusgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder is en een BBL-opleiding volgt. Cursusgeld dat in rekening gebracht wordt, moet altijd betaald worden. Dit geldt ook als de student het College voortijdig verlaat (na 1 oktober 2019) of als hij/zij alleen het praktijkgedeelte (BPV) doet.

Opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1
Licentie rekenen €41,74
Licentie Taal €41,74
Veiligheidsschoenen (indien nog niet in bezit) €28,03
Logistiek Medewerker basisdeel K3 theorie €23,10
LM 2015 Basisdeel K2 theorie €32,03
LM 2015 Basisdeel K1 theorie €80,33

*U ontvangt de rekening van boekhandel/leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.