Logistiek medewerker Breda, Bergen op Zoom

Leerweg BBL
Duur 1 jaar
Niveau 2
Crebo 25774

In het kort

Als logistiek medewerker werk je in de opslagruimte van een bedrijf. Het maakt niet uit of dat bedrijf groot of klein is. Jij zorgt ervoor dat spullen op het juiste moment of de juiste plaats zijn. Hoe je dat doet? Met transportmiddelen, zoals een heftruck. Jij krijgt de orders door en met een heftruck zorg jij ervoor dat alle bestellingen veilig en op tijd met de vrachtwagen mee kunnen. Er zijn momenten dat het flink druk kan zijn. Maar dat zie je als een uitdaging. Klinkt dat leuk? Dan is de opleiding logistiek medewerker iets voor jou.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding logistiek medewerker iets voor jou?

De logistiek medewerker is belangrijk voor de planning van een organisatie. Eén foutje kan grote gevolgen hebben. Of er kan een onveilige situatie ontstaan. Het is belangrijk dat je daarom netjes werkt en volgens de regels. Alles wat je doet, check je het liefst nóg een keer extra. Als logistiek medewerker weet je hoe je goederen ontvangt, controleert en opslaat. Het papierwerk vul je netjes in en je werkt volgens de regels van het bedrijf.  

Iedere klant is anders. En iedere klant werkt met een ander systeem. Gelukkig pas jij je daar als logistiek medewerker makkelijk op aan. Net als aan de planning. Want lang niet iedere levering komt op dezelfde tijd. Jouw diensten wisselen daarom nog weleens. Werk jij graag samen in een team? En ben je fit en sterk? Dan is de opleiding logistiek medewerker iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding logistiek medewerker:  

 • goederen en producten ontvangen 
 • goederen en producten opslaan 
 • bestellingen verzamelen 
 • goederen en producten verzenden 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

 

Let op, wil je de studie volgen in Bergen op Zoom? Dan krijg je les bij het logistieke bedrijf
H.Essers Logistics Services Company Nederland B.V. 
Bongaertsweg 4 b
4612 PL Bergen op Zoom

 

Na je opleiding
Na de opleiding logistiek medewerker werk je in een opslagruimte. Bijvoorbeeld met:  

 • magazijnbeheer 
 • opslagbeheer 

 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding logistiek medewerker? Dan kun je verder studeren op niveau 3 aan de opleiding logistiek teamleider. 

Leerweg

Bbl
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding logistiek medewerker kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Ondernemend gedrag niveau 1-2
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Engels A1-A2

Leslocaties

Let op, wil je de studie volgen in Bergen op Zoom? Dan krijg je les bij het logistieke bedrijf
H.Essers Logistics Services Company Nederland B.V. 
Bongaertsweg 4 b
4612 PL Bergen op Zoom

Breda

Leerwegen
 • BBL

Bergen op Zoom

Leerwegen
 • BBL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 2) € 270

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Let op, wil je de studie volgen in Bergen op Zoom? Dan krijg je les bij het logistieke bedrijf
H.Essers Logistics Services Company Nederland B.V. 
Bongaertsweg 4 b
4612 PL Bergen op Zoom

Bij het aanmelden zie je de Curio locatie Dr. Ir. van Veenweg 8 staan. 

 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Logistiek medewerker, Breda, bbl
Logistiek medewerker, Bergen op Zoom, bbl

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.