Trainer-coach/Instructeur Cruyff College Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25912

In het kort

Sport je op hoog niveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College Roosendaal. De coördinator sportinstructie, training en coaching is inzetbaar op een heel breed terrein van sportbeoefening, voor reguliere sporten, voor minder reguliere sporten en voor 'nieuwe' sporten.

Downloads

Alle details


Is de opleiding trainer-coach/instructeur bij het Cruyff College iets voor jou?

Sport je op hoog niveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College Roosendaal! Op het Johan Cruyff College volg je onderwijs samen met andere topsporters, afkomstig uit verschillende takken van sport. Je leert zo niet alleen met, maar ook van elkaar. In het studieprogramma houden we optimaal rekening met je sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Daarnaast kun je de opleiding tijdens trainingskampen voortzetten met behulp van bijvoorbeeld internet, intranet en e-mail. 

Jij als sporter en coach hebt doorzettingsvermogen. Deelnemers vertrouwen jou en jij inspireert hen en haalt het beste in hen naar boven. Je toont doorzettingsvermogen en je kan sport en bewegen-deelnemers (SB) motiveren om gefocust te blijven op gestelde doelen. Jij bent inzetbaar op een heel breed terrein van sportbeoefening. Voor reguliere sporten, voor minder reguliere sporten en voor 'nieuwe' sporten. Je kunt je beroep om die reden in veel organisaties uitoefenen.  

Tijdens de opleiding

Je werkt vooral in organisaties die vooral gericht zijn op sport en bewegen zoals sportverenigingen, fitnesscentra, sport- en bewegingscentra. Ook kun je werken in buitensportondernemingen of andere organisaties die sport, bewegen en recreatie met elkaar combineren. Ook in organisaties waarin sport en bewegen deel uitmaakt van de beroepsuitoefening, zoals defensie, brandweer, politie. Ook kun je als coördinator sportinstructie, training en coaching werken in organisaties waarin sport en bewegen deel uit maakt van het ondersteuningsaanbod, bijvoorbeeld van gemeentes. De coördinator sportinstructie, training en coaching werkt op regionaal, nationaal of internationaal niveau. Het resultaat van de werkzaamheden van de coördinator sportinstructie, training en coaching is het behalen van gestelde korte en/of lange termijn doelstellingen over de de sportieve en/of recreatieve prestaties van de deelnemers/sporter(s). 

Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve hbo-opleiding! 

Na je opleiding sport en coaching bij het Cruyff College 

Hier kun je gaan werken
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Zo kun je aan het werk bij een club, sportbond, sportbedrijf of de overheid.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve hbo-opleiding!

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Voldoende hoog sportniveau. Dit betekent dat je actief bent op het hoogste niveau in jouw sport en leeftijdsklasse. 
  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding trainer-coach/instructeur kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

  • Sportmassage
  • Sportspecialisatie instructeur, nr 1 (Fitvak A)
  • Sportspecialisatie instructeur, nr 2 (Fitvak B)
  • Sportspecialisatie trainer-coach, nr. 1
  • Topsportvaardigheden
  • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studies in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Trainer-coach/instructeur Cruyff College, Roosendaal, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.