Sport en business Cruyff College Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25727

In het kort

Sport je op topniveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College in Roosendaal. Samen met andere topsporters ga je naar school. Zo leer je met elkaar en van elkaar. Ben jij ook nog eens geïnteresseerd in business? Maak je graag marketingplannen? En weet jij alles van de ontwikkelingen op de markt? Dan is de opleiding sport en business aan het Johan Cruyff College in Roosendaal iets voor jou.   

Downloads

Alle details


Is de opleiding sport en business bij het Johan Cruyff College iets voor jou?

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je genoeg tijd hebt om te sporten. Zodat je geen training of wedstrijd hoeft te missen. Ga je een paar dagen op trainingskamp? Dan zorgen we ervoor dat je gewoon online door kunt blijven studeren.  

Tijdens de opleiding 

Topsport terwijl je studeert. Dat is pittig. Het is daarom belangrijk dat je goed plant en duidelijke afspraken maakt met je studiecoach. Ga je op trainingskamp? Dan kan je gewoon online door blijven studeren.  

Sportondersteunende faciliteiten  

Je leert van alles over sport. En dat in combinatie met een bedrijf organiseren. Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • de manager helpen 
 • marketing 
 • plannen van processen in een organisatie 
 • marktonderzoek 
 • ontwikkelingen in de markt herkennen 
 • communiceren met pers, teamleden, management en bestuur 
 • sportevenementen plannen en organiseren 
 • computervaardigheden, zoals Word, Powerpoint en Excel 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Spaans en rekenen 

Na je opleiding Sport en business bij het Cruyff College

Hier kun je gaan werken
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Hier kun je gaan werken:  

 • club 
 • sportbond 
 • sportbedrijf  
 • gemeente of overheid. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding sport en business bij het Johan Cruyff College? Dan kun je verder studeren aan het hbo.

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je sport op het hoogste niveau in jouw sport en leeftijdsklasse.  
 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding sport en business Cruyff College kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Ondernemerschap MBO
 • Organisatie Interne Evenementen
 • Topsportvaardigheden
 • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Sport en business Cruyff College, Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.