Sport en business Cruyff College Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25148

In het kort

Sport je op hoog niveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College in Roosendaal. Op het Johan Cruyff College volg je onderwijs samen met andere topsporters, afkomstig uit verschillende takken van sport. Je leert zo niet alleen met, maar ook van elkaar.

Downloads

Alle details


Cruyff college Roosendaal

Is de opleiding Sport en business bij het Cruyff College iets voor jou?

In het studieprogramma houden we optimaal rekening met je sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Daarnaast kun je de opleiding tijdens trainingskampen voortzetten met behulp van bijvoorbeeld internet, intranet en e-mail.  

 • Assisteren van de (marketing)manager 
 • (Helpen) opstellen van marketingplannen en operationele plannen 
 • Uitvoeren van marktverkenningen en marktonderzoek 
 • Signaleren van ontwikkelingen in de markt 
 • Opbouwen en onderhouden van relaties, verzorgen van interne- en externe communicatie 
 • Opstellen en uitvoeren van plannen en programma’s van (sport)evenementen 

Daarnaast komen Engels, Spaans, computervaardigheden (Word, Powerpoint, Excel) en commercieel-economische onderwerpen aan de orde. 

Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve hbo-opleiding. 

Na je opleiding Sport en business bij het Cruyff College

Hier kun je gaan werken
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Zo kun je aan het werk bij een club, sportbond, sportbedrijf of de overheid.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve hbo-opleiding!

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

De docenten van het Johan Cruyff College zijn sportminded en betrokken bij je sporten studieresultaten. De onderwerpen in het onderwijs hebben vaak te maken met sport. Dat maakt de studie extra aantrekkelijk voor sporters.

De combinatie topsport en opleiding is pittig en vereist van jou een verantwoordelijke aanpak. Je moet goed plannen en intensief contact onderhouden met je opleiding. Met je studiecoach van het Johan Cruyff College bekijk je hoe je je trainingen en wedstrijden het best kunt combineren met de opleiding. Als je op trainingskamp bent is er ook de mogelijkheid om te skype, mailen of bellen.

Zo word je toegelaten

 • Voldoende hoog sportniveau. Dit betekent dat je actief bent op het hoogste niveau in jouw sport en leeftijdsklasse. 
 • Je hebt een vmbo- diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Ondernemerschap MBO
 • Organisatie Interne Evenementen
 • Topsportvaardigheden
 • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2021-2022 (BOL) € 608,-*

* De overheid heeft door het coronavirus het wettelijk cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 gehalveerd. Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgerichte schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor de mbo-opleiding zijn?

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.