Hospitality niveau 3 Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25648

In het kort

Gastvrijheid en hospitality staan bij jou centraal. Jij bent van alle markten thuis en zorgt ervoor dat een gast zich snel thuis voelt op plekken als evenementen, vakantieparken, hotels, horecagelegenheden, rondreizen en tijdens vrijetijdsactiviteiten. 

Wil jij als echte allrounder werken op verschillende afdelingen? Jij organiseert, begeleidt, adviseert, verkoopt en regelt alles voor gasten die zich bij jou melden. Maakt niet uit of dit nou in een resort op een zonnig eiland is, op een vakantiepark of hotel in Nederland. Met jouw passie weet je gasten enthousiast te maken om aan activiteiten deel te nemen. Hierbij komt je verkooptalent goed van pas. 

Basisjaar 
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van niveau 3 en 4 hospitality. Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting én op het niveau die het beste bij jou passen. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding hospitality iets voor jou?

Er is in de opleiding aandacht voor alles wat te maken heeft met hospitality. Denk aan gastvrijheid op het gebied van horeca, evenementen, recreatie en toerisme. Daarnaast is ook aandacht voor de beroepsgerichte houding. Voor jou is klantgerichtheid, teamwork, actie en organisatie van groot belang. Je houdt van organiseren, begeleiden, gasten helpen en te woord staan.  

Tijdens de opleiding

Gedurende je studie staat jouw ontwikkeling centraal. Persoonlijke begeleiding is essentieel. Een mentor en loopbaanbegeleider ondersteunen je in je keuzes en begeleiden je tijdens je opleiding.  

Een stagebegeleider helpt je bij het zoeken naar een stageplaats en houdt contact met je tijdens je stage. Het stagebedrijf zorgt voor de dagelijkse begeleiding op de werkvloer. Verspreid over 3 periodes ga je in totaal 28 weken op stage in binnen- of buitenland.  

 

Leerjaar 1 
In leerjaar 1 maak je kennis met gastvrijheid en hospitality. Je doet ervaring op met taken die je later in je werk ook doet. Daarnaast werk je aan projecten waarin samenwerken noodzakelijk is. Je maakt kennis met verschillende bedrijven en functies door bedrijfsbezoeken en gastlessen. Daarnaast organiseer en begeleid je zelf activiteiten. 

Leerjaar 2 
In leerjaar 2 focus je op  communicatie (gesprekken, schrijven, luisteren)  en het organiseren van activiteiten. Je leert hoe je kunt inspelen op de wensen en behoeften van de gast en het samenstellen en verkopen van arrangementen. Dit alles tijdens de lessen over wat er allemaal te doen is in de frontoffice- en de horeca.  

Leerjaar 3 
In het laatste jaar werk je toe naar je examens. Je krijgt verdieping in het organiseren van activiteiten en werken in de frontoffice. Zo ga je als een expert aan de slag na het behalen van je diploma! 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Met je diploma kun je verschillende kanten op, het vak hospitality is immers breed met voor ieder wat wils. Denk hierbij aan hotel/bungalowpark/camping, attractiepark, evenementenlocatie of -organisatie, café/restaurant met mogelijkheden voor overnachting, theater/bioscoop of sportruimte. Of aan een ander leuk dagrecreatiebedrijf waar je gasten kunt ontvangen en een fijn verblijf kunt bezorgen.  

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding hospitality niveau 4.

Leerweg

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

Als de keuzedelen bekend zijn, lees je dat hier. 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

 

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Als er cijfers bekend zijn over deze opleiding, vind je ze hier.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Hospitality niveau 3, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.