Medewerker evenementenorganisatie Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25749

In het kort

Van het organiseren van feesten en events je werk maken? Wil jij graag een baan waarbij geen dag hetzelfde is? Kun je goed organiseren en werk je graag samen met anderen? Dan is de evenementenbranche misschien wel helemaal jouw ding.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker evenementenorganisatie iets voor jou?

Overleggen met de manager van een influencer of artiest. Bedenken van een gaaf thema voor een eindejaarsfeest of het promoten van evenementen door social media, flyers, of een programmaboek uit te brengen? Tijdens deze driejarige opleiding maak je kennis met alle onderdelen van een evenement. We leren je dit in de lessen, maar bezoeken ook bedrijven en festivals om onze handen uit de mouwen te steken en onze kennis toe te passen. Regelmatig bezoeken gastsprekers onze opleiding om hun kennis met je te delen. Ook ga je tijdens de opleiding meerdere keren op stage zodat je het vak ook in de praktijk leert. 

Wat voor type ben je?

Het is als medewerker evenementenorganisatie belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Je bent een echte regelaar en je kunt tegen een beetje drukte en hectiek. Plannen, overzicht bewaken, samenwerken en snel schakelen. Het zijn de ingrediënten voor een succesvol evenement. Verder is het belangrijk dat je flexibel bent in de evenementenbranche. Je werkt vaak in de avonden en weekenden. 

Tijdens de opleiding

In deze opleiding ga je aan de slag met het ontwikkelen van evenementen. Denk hierbij naast festivals ook aan open dagen, netwerkmomenten en excursies. Tijdens het organiseren van de evenementen ben je als een spin in het web. Je probeert alle touwtjes bij elkaar te brengen en te houden. Je maakt kennis met de functie en werkzaamheden van een evenementenmanager. Om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken, zal je ook geregeld naar onze locatie van de creatieve opleidingen in Bergen op Zoom moeten. 

Programmering, locatiekeuze, inrichting en techniek komen uitgebreid ter sprake. Je leert begrotingen opstellen en risico’s inschatten. Ook kom je natuurlijk in aanraking met de wet- en regelgeving over de evenementenorganisatie. 

Als medewerker evenementenorganisatie organiseer je allerlei evenementen. Denk aan concerten, festivals, open dagen en congressen. Wat is er allemaal nodig en hoe regel je dat? Hiermee houd jij je bezig. Jouw belangrijkste taken zijn:  

 • Je overlegt met opdrachtgevers en maakt een plan van aanpak 
 • Je regelt alle zaken rondom een evenement: kaartjes, beveiliging, vervoer, voorzieningen, etc. 
 • Je hebt contact met artiesten, sprekers, catering en ondersteuners
 • Je stelt draaiboeken op en werkt ze bij 
 • Je werkt mee aan de communicatie en promotie van het evenement 
 • Je bewaakt planningen en begrotingen 

Verder krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Stage

Tijdens je opleiding loop je 1200 uren stage, verdeeld over alle leerjaren. In leerjaar één doe je een lintstage in periode 3 en 4. In jaar twee ga je de eerste twee periodes stagelopen. In het derde jaar van je opleiding ga je de laatste twee periodes op stage.

Hier kun je gaan werken

Je kunt gaan werken bij reclame- of communicatiebureaus, evenementenbureaus, festivals of poppodia.  

Mogelijke beroepen na deze opleiding zijn bijvoorbeeld online marketeer, PR-medewerker/voorlichter, algemeen marketing-/ communicatiemedewerker, eventplanner, evenementenorganisator. 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Heb je je diploma mbo-niveau 4 Medewerker evenementenorganisatie op zak? Dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Leisure Event Management, International Event Management, IEMES, Hogere Hotelschool.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Commercie
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Hbo-doorstroom handel
 • Spaans A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Voorbereiding HBO
 • Ondernemerschap MBO
 • Doelgericht tekstschrijven
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Basis webdevelopment
 • Marketing verdieping
 • Persoonlijk profileren
 • Online marketingverdieping

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Laptop specificatie

Bij de aanschaf van een laptop stellen we op de Wilhelminasingel 33, Breda de volgende laptop eisen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Medewerker evenementenorganisatie, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.