Medewerker dierverzorging Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Beperkt aantal beschikbare plaatsen 36
Niveau 2
Crebo 25732

In het kort

Je houdt ervan om dieren te verzorgen en om je handen te laten wapperen. Jouw leidinggevende kan jou zonder problemen een klus geven. Een aquarium inrichten? De juiste verzorging van konijnen? Jij weet er alles van en doet het graag.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker dierverzorging iets voor jou?

Je werkt netjes en snel, let goed op de gezondheid van dieren en bent klantvriendelijk. Jij houdt ervan om samen te werken met collega’s en om je handen uit je mouwen te steken. 

Tijdens de opleiding

Je maakt hokken schoon, zorgt voor de juiste voeding. Je weet veel over dieren. Of het nu een rat, cavia, konijn, kat, hond, vis of vogel is. Alle dieren zijn bij jou in goede handen. Dit leer je tijdens je opleiding: 

 • Voeding 
 • Hygiëne 
 • Verzorging 
 • Huisvesting  
 • Diergedrag 
 • Voortplanting 
 • Omgaan met klanten

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding Medewerker dierverzorging kun je bijvoorbeeld aan het werk bij een: 

 • Kennel 
 • Dierentuin 
 • Asiel 
 • Pension 
 • Dierenwinkel 
 • Kinderboerderij 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding Medewerker dierverzorging afgerond? Dan kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging. 

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

Voor de BOL opleiding Medewerker dierverzorging in Breda zijn er maar 36 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan.

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)
 • Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek 2

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Voor de BOL opleiding Medewerker dierverzorging in Breda zijn er maar 36 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan.

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Medewerker dierverzorging, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.