Vakbekwaam medewerker groene stylist Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25706

In het kort

Je bent graag bezig met planten en groen. Het liefst iedere dag. Je hebt oog voor de inrichting van winkels en woningen. En styling is je passie. Dáár leer je graag meer over. Herken jij jezelf hierin? Dan is de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist een goede keuze. Met deze opleiding word jij een echte ‘mooimaker met een groen hart. Iemand die graag werkt met natuurlijke materialen. Je leert creatief te zijn en ontwikkelt je eigen stijl. Tijdens de opleiding leer je ontwikkelingen herkennen. Die kennis gebruik je voor de styling van winkels en woonruimtes 

Downloads

Alle details


Is de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist iets voor jou?

Leer jij graag hoe je advies geeft over het gebruiken van planten? Zodat groen mooi gebruikt wordt in winkels en woonruimtes? Een vakbekwaam medewerker groene stylist weet precies wat de mode is op het gebied van groen. Dat inzicht gebruik je in je werk. Leer jij graag meer over werken met groen? Of de verzorging van planten? En vind je het leuk om steeds nieuwe dingen te leren? Dan is deze opleiding voor jou.  

De opleiding heeft 4 onderdelen: innovatie en trends, persoonlijke begeleiding, toekomstgericht en passie.  

Tijdens de opleiding

Als stylist leer je wat je klant wilt. Zodat je een advies kan geven dat past bij de klant. Denk aan winkelstyling. Of het inrichten van een woonruimte. Na de opleiding organiseer jij met plezier de aankleding van een bruiloft. Of andere feesten en partijen. Je leert ook hoe je in een gesprek advies geeft. Zodat je in de winkel alles kunt vertellen over een plant, boeket of vaas die je klanten willen kopen. Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • ruimtes inrichten en ontwerpen met groen 
 • winkels inrichten met groen 
 • signing (fotografie, tekenen)  
 • leiding geven in winkels  
 • techniek  
 • vakkennis groen  
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist werk je als:  

 • bloemist in een bloemenzaak 
 • stylist in een tuincentrum 
 • plantenadviseur  
 • etaleur  
 • decorateur  
 • adviseur inrichting en ontwerp 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding vakexpert groene stylist of vakexpert bloemstylist. 

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Duurzaamheid in het beroep C
 • Ondernemend gedrag niv 3/4
 • Praktijkopleider
 • Trends, conceptueel bloemwerk en marktinnovaties

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Vakbekwaam medewerker groene stylist, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.