Medewerker bloemstylist Breda

Leerweg BOL, BBL
Duur 2 jaar
Niveau 2
Crebo 25707

In het kort

Vind je het leuk om met bloemen, groen en planten bezig te zijn? Heb je interesse in het stijlen en etaleren van huizen en winkelruimtes? Dan is de opleiding medewerker bloemstylist een goede keuze voor jou.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker bloemstylist iets voor jou?

Houd jij ervan om met natuurlijke materialen zoals bloemen en planten te werken? Gebruik je jouw liefde en vakkennis om een winkel/etalage op te fleuren? Of voor het maken van bloemstukken voor bruiloften. Dan ben jij een ‘mooimaker met een groen hart’ en is de opleiding medewerker bloemstylist echt iets voor jou.   

Tijdens de opleiding

De opleiding bloemstylist levert ‘mooimakers met een groen hart af’. Zij werken met natuurlijke materialen, bloemen en groen. Je leert je eigen creativiteit en stijl te ontwikkelen. Je krijgt tijdens deze opleiding een oog voor trends en styling in winkels en interieurs. Je krijgt begeleiding met persoonlijke aandacht naar jouw toekomst. De opleiding is praktisch, vernieuwend en nooit saai in een gezellige en veilige school. 

Het lesprogramma is gebouwd op 4 pijlers: innovatie en trends, persoonlijke begeleiding, toekomst gericht en passie. Je bent creatief bij het maken van arrangementen en je hebt oog voor trends, bent kwaliteitsbewust en werkt nauwkeurig. Je werkt in een team en maakt verschillende soorten bloemwerk en verzorgt de planten en andere producten in de winkel. Helpt mee met productpresentaties en voert eenvoudige verkoopgesprekken. Je hebt interesse in ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Wat je nog meer leert:

Tijdens de opleiding leer je creatief te werken met planten, bloemen en andere natuurlijke materialen. Deze kennis breng je vervolgens in de praktijk met het stijlen en etaleren van winkelruimtes. Dit leer je tijdens je opleiding: 

 • Basiskennis bloemschikken 
 • Verzorging planten 
 • Trends herkennen 
 • Styling 
 • Advies geven 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding Medewerker bloemstylist kun je bijvoorbeeld aan het werk als: 

 • Medewerker in een bloemenzaak  
 • Medewerker in een tuincentrum

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding Medewerker bloemstylist afgerond? Dan kun je doorstromen naar niveau 3 vakbekwaam medewerker groene stylist of vakbekwaam medewerker bloemstylist. 

Leerwegen

BOL
Gemiddeld kom je 4 dagen op school of heb je online les en loop je 1 dag stage bij een erkend leerbedrijf. 

BBL
Gemiddeld werk je 3 dagen bij een erkend leerbedrijf en kom je 1 dag naar school. De opleiding biedt geen klassiek BBL-traject aan, maar biedt maatwerk met mogelijkheden om te versnellen. Gemiddeld kom je 2 tot 2,5 dagen naar school of heb je online en loop je daarnaast (een betaalde) stage. vraag naar de mogelijkheden, die passen bij  jouw situatie. 

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Binnen de opleiding bloemstylist bieden we onder andere de onderstaande keuze mogelijkheden aan:  

 • Duurzaamheid in het beroep B
 • Ondernemend gedrag niv 1/2
 • Trends en bloemwerk
 • Duurzaamheid in het beroep
 • Ondernemend gedrag niv 1/2
 • Trends en bloemwerk

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239
schooljaar 2022-2023 (BBL niveau 2) € 258

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Medewerker bloemstylist, Breda, BBL
Medewerker bloemstylist, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.