Medewerker bloemstylist Breda

Leerweg BOL, BBL
Duur 2 jaar
Niveau 2
Crebo 25707

In het kort

Vind je het leuk om met bloemen, groen en planten bezig te zijn? Heb je interesse in het stijlen van huizen en het inrichten van winkelruimtes? En ben je op zoek naar een opleiding om te leren bloembinden? Dan is de opleiding medewerker bloemstylist een goede keuze voor jou. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker bloemstylist iets voor jou?

Werk je graag met bloemen en planten? En weet je precies hoe je een ruimte opfleurt? Jouw liefde voor bloemen vul je graag aan met kennis. Die kennis gebruik je om planten te verzorgen. Zodat je de mooiste bloemen gebruikt voor een bloemstuk. Of een winkel. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij een ‘mooimaker met een groen hart’. De opleiding medewerker bloemstylist is echt iets voor jou.      

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding werk je met materiaal uit de natuur, zoals bloemen en groen. Je leert je eigen stijl te ontdekken. Want je bent supercreatief. Tijdens deze opleiding leer je alles over mode. Want ook bloemen en planten ontwikkelen zich. Die kennis gebruik je als stylist in winkels en woningen.  

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • bloemschikken  
 • planten verzorgen 
 • ontwikkelingen herkennen 
 • styling  
 • advies geven  
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Je hebt oog voor mode. En je herkent kwaliteit. Je werkt netjes en precies. Samen met jouw team verzorg je planten en bloemen. Je helpt mee met productpresentaties en verkoopt stukken aan klanten. Is er iets nieuws op de markt? Dan weet jij daar alles van. Na de opleiding medewerker bloemstylist werk je als:  

 • medewerker in een bloemenzaak   
 • medewerker in een tuincentrum 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding medewerker bloemstylist? Dan kun je verder studeren op niveau 3, bijvoorbeeld aan de opleiding vakbekwaam medewerker groene stylist of vakbekwaam medewerker bloemstylist.

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

BBL
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk. Wil je de opleiding liever wat sneller afronden? Dat kan. Samen vinden we een oplossing die bij jou past.

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding medewerker bloemstylist kies je uit deze (en meer) keuzedelen:  

 • Duurzaamheid in het beroep B
 • Ondernemend gedrag niv 1/2
 • Trends en bloemwerk
 • Duurzaamheid in het beroep
 • Ondernemend gedrag niv 1/2
 • Trends en bloemwerk

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 2) € 270

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Medewerker bloemstylist, Breda, bbl
Medewerker bloemstylist, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.