Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25557

In het kort

Je bent in dienst van een loonbedrijf. Hierdoor kom je op verschillende plekken en is je werk afwisselend. Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Als vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk vind je het leuk om met gewassen en machines te werken. Dit doe je meestal bij bedrijven in de veeteelt, akkerbouw en tuinbouw.

Downloads

Alle details


Is de opleiding vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk iets voor jou?

Ben je zorgvuldig, gemotiveerd, flexibel, collegiaal? Werk je graag met wisselende producten en met verschillende (grote) machines? Dan is de opleiding vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk iets voor jou. 

Afwisselend werk in de buitenlucht voor verschillende opdrachtgevers. Bezig zijn met gewassen, mesten en machines. Wat wil je nog meer?

Lees meer over de sector op www.groengrondinfra.nl  

Tijdens de opleiding

 • Basiskennis bodem en gewassen 
 • Productie/transport van mest 
 • Natuurontwikkeling 
 • Werken met speciaal gereedschap/machines zoals onder meer minigravers, trekkers en grasmaaiers 

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk kun je bijvoorbeeld aan het werk in de: 

 • Akkerbouw 
 • Tuinbouw 
 • Veeteelt 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk afgerond? Dan kun je doorstromen naar niveau 4. 

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 3 of 4 dagen in de week naar school. Je loopt 1 of 2 dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Cultuurtechniek
 • Engels A2/B1
 • Precisielandbouw
 • Teeltspecialisatie voor niv 3

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2020-2021 (BBL niveau 3 en 4) € 606,-

* Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.