Salonmanager dame (doorstroomopleiding) Breda, Roosendaal

Leerweg BBL
Duur 1 jaar
Niveau 4
Crebo 25644

In het kort

Droom jij van een eigen kapperszaak? En een team van kappers waar jij leiding aan geeft? En heb jij de opleiding haarstylist al gedaan? Dan is de doorstroomopleiding salonmanager dame iets voor jou. Als salonmanager ben je haarstylist én ondernemer. Je geeft leiding en je houdt de administratie bij. Je maakt reclame voor je salon en je zorgt voor alle geldzaken. Daarnaast weet je alles over knippen, föhnen, stijlen en kleuren. Een praatje maken met de klant? Ook dat doe je graag. 

Downloads

Alle details


Is de doorstroomopleiding salonmanager iets voor jou?

De salonmanager heeft een eigen kapperszaak. Mét een team van kappers. Leidinggeven en knippen, dáár weet jij alles van. Als salonmanager zorg je voor de administratie van je bedrijf. Zoals de geldzaken, het rooster en marketing. Daarnaast weet je alles van föhnen, stijlen en kleuren. Klinkt dit als jouw droombaan? Dan is de doorstroomopleiding salonmanager iets voor jou.  

Deze doorstroomopleiding salonmanager dame is speciaal voor studenten die klaar zijn met de mbo-opleiding haarstylist niveau 3. Omdat je al veel geleerd hebt, is deze opleiding korter. Wil je de complete opleiding volgen? Kijk dan naar de opleidingen salonmanager dame en salonmanager heer.

Tijdens de opleiding:

De doorstroomopleiding salonmanager dame duurt 1 jaar. Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • kennis van het kappersvak 
 • netjes werken  
 • plannen en organiseren 
 • werken met de wensen van de klant  
 • regels volgen 
 • nieuwe ideeën uitvoeren  
 • wat het beste is voor het bedrijf 
 • leidinggeven  
 • samenwerken 
 • relaties opbouwen met klanten  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de doorstroomopleiding salonmanager dame werk je als:  

 • leidinggevende van een kapperszaak 
 • eigenaar van een kapperszaak 
 • kapper in verschillende soorten kapperszaken 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Ben je klaar met de doorstroomopleiding salonmanager dame? Dan kun je verder studeren aan het hbo.  

Leerwegen

BBL

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten op de doorstroom opleiding salonmanager

 • Je hebt een mbo-diploma niveau 3 kapper.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet.  

Volg deze extra vakken

Bij de doorstroomopleiding salonmanager dame kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Introductie tot visagie 
 • Imagestyling 
 • Nagelstyling 
 • Ondernemend gedrag 3-4 
 • Duurzaamheid in Beroep C 
 • Inspelen op innovatie

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan de opleiding. 

Opleiding  
Salonmanager dame, Breda, bbl (Doorstroom)

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

 

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.