Junior accountmanager Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25877

In het kort

Ben jij commercieel ingesteld, kun je goed onderhandelen en weet je hoe je moet verkopen? Dan is de opleiding junior accountmanager iets voor jou! Als accountmanager zoek je nieuwe klanten in de bedrijvensector (accounts). Je overtuigt ze van het product of de dienst die je verkoopt. Goede deals maken, daar draait het om.

Downloads

Alle details


Is de opleiding junior accountmanager iets voor jou?

Tijdens de opleiding junior accountmanager leer je hoe je onderzoek doet naar de klant, het product en de markt. Je leert verkoopgesprekken voeren, onderhandelen over prijs en voorwaarden en offertes opstellen. Ook houd je je bezig met relatiebeheer, bedrijfsadministratie en economie.  

Een junior accountmanager is iemand die:

Jij als junior accountmanager bent vooral ondernemend en commercieel. Jouw product of dienst verkopen, de omzet verhogen, nieuwe accounts (klanten/bedrijven) vinden, daar gaat het om. Je onderhoudt contacten met grote en belangrijke klanten. Je informeert ze over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van jouw product of dienst, bijvoorbeeld in een presentatie. Je maakt accountanalyses, doet prijsberekeningen en verzorgt de bestellingen. Verder behandel je klachten en geef je advies.  

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding junior accountmanager helpen we jou de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je later tijdens je dagelijkse werkzaamheden nodig hebt, zoals: 

 • analyseren 
 • formuleren en rapporteren 
 • gedrevenheid en ambitie tonen 
 • ondernemend en commercieel handelen 
 • vanuit de klant denken 
 • overtuigen en beïnvloeden 
 • plannen en organiseren 
 • instructies opvolgen 
 • samenwerken 
 • presenteren 

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Elke periode werk je een week lang aan een groot project. Dit project sluit aan op een onderwerp (kerntaak) waarmee je later ook in de praktijk te maken krijgt. Je krijgt in de rol van junior accountmanager een opdracht van je leidinggevende (docent) om iets uit te zoeken, iets te organiseren en iets voor te bereiden. Je werkt daar meestal in een team aan. Met dit team heb je werkoverleg, maak je een projectplanning voor de hele week en voer je de opdracht uit. Jullie sluiten het project af met een presentatie. Je docent beoordeelt het resultaat van het project én de manier waarop je eraan gewerkt hebt. 

Stage lopen

Tijdens je studie loop je 2 keer een half schooljaar stage (in leerjaar 2 én leerjaar 3)Je werkt mee binnen het bedrijf en maak je verschillende opdrachten voor school. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als junior accountmanager kun je alle kanten op in het bedrijfsleven. Er zijn veel verschillende functies en bedrijven waar je aan de slag kunt. Zowel in het binnen- als buitenland. Denk daarbij aan handelsondernemingen, groothandelsbedrijven, exportorganisaties, transportbedrijven en distributiecentra. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 3 op zak? Dan kun je doorstromen naar verschillende opleidingen op niveau 4.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding (Junior) accountmanager kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Duurzaamheid in het beroep C
 • Ondernemend Gedrag 3-4
 • Voorbereiding HBO
 • Ondernemerschap MBO
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Praktijkonderzoek

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Laptop specificatie

Bij de aanschaf van een laptop stellen we op de Wilhelminasingel 33, Breda de volgende laptop eisen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Junior accountmanager, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.