You are here:

Curio ambassadeurs 2020

De Curio ambassadeur vertegenwoordigt de stem van de mbo-studenten. Dat is iemand die het leuk vindt om in de schijnwerpers te staan. Iemand die trots is op het mbo, met nieuwe ideeën komt en goed kan overtuigen en enthousiasmeren. Kortom, de Curio ambassadeur zet Curio op de kaart.

Ambassadeurs Duo 2

Waar houden ambassadeurs zich mee bezig?

De ambassadeurs houden zich bezig met zaken die belangrijk zijn voor zowel de toekomstige als de huidige mbo-studenten. Ze praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor het mbo-onderwijs. Ze zetten Curio op de kaart. En ze laten zien wat er buiten een mbo-studie nog meer mogelijk is. Daarnaast worden de Curio ambassadeurs voorbereid op de landelijke mbo ambassadeursverkiezing die in voorjaar 2021 plaatsvindt.

Wie is wie?

Demi
Demi van Overveld | Curio ambassadeur 2020

Ik ben 24 jaar en 2e jaars student van de combinatieopleiding verzorgende IG en maatschappelijke zorg. Ik heb een doel voor ogen in veel dingen die ik onderneem. Zo wil ik het gevarieerde mbo opleidingsaanbod laten zien. Ik wil graag een vertrouwenspersoon zijn voor de mensen die dat goed kunnen gebruiken of nodig hebben.

Dagmar
Dagmar Perik | Vice Curio ambassadeur

Ik ben 19 jaar en 3e jaars student marketing communicatie. Ik wil graag het imago van het mbo verbeteren. Ik vind het leuk om te debatteren en mijn mening en die van anderen te vertegenwoordigen. Daarnaast zet ik graag mijn creativiteit in voor extra activiteiten buiten mijn studie op het gebied van marketing communicatie en social media.

Ambassadeurs aan het woord

Tijdens de Curio ambassadeursverkiezing kregen de 3 finalisten de kans om een eigen video te maken met hun visie op het mbo. Deze moesten ze daarna onder de aandacht brengen op de social mediakanalen om ook hun influencer-skills te toetsen. Bekijk hieronder hun verhaal.

De kenmerken van een echte mbo-student

Feiten, die willen wij. Een mbo-student onthoudt de leerstof beter door de koppeling met de praktijk. Wij willen precies weten wat nodig is om een beroep goed uit te kunnen oefenen. Demi van Overveld is de winnaar van de Curio ambassadeursverkiezing. Zij volgt de BBL combinatie- opleiding Verzorgende IG en maatschappelijke zorg.

Wat motiveert de mbo-student

De motivatie van de mbo-student, daar moeten we iets aan doen. De mbo-student is zó belangrijk voor de maatschappij van de toekomst. Wij willen uitdagende en originele projecten, en to-the-point lesstof. Zodat we er later echt iets aan hebben. Dagmar Perik is één van de finalisten van de Curio ambassadeursverkiezing. Ze volgt de opleiding Marketing en communicatie.

Waarom mbo'ers onmisbaar zijn in onze economie

Het mbo-onderwijs leidt de gouden handen op voor de maatschappij. Zonder mbo'ers staat de economie in Nederland stil. De mbo'er staat midden in de maatschappij en maakt het verschil. Sabine Havinga is één van de finalisten van de Curio-ambassadeursverkiezing. Ze volgt de opleiding Food & future.

Demi en Dagmar in de klas

In de serie ‘Demi en Dagmar in de klas’ lopen de twee studentes een dagje mee bij de leukste mbo-opleidingen van West-Brabant. Ze gaan in gesprek met studenten en docenten en ontdekken wat een opleiding zo leuk en bijzonder maakt. De ideale manier voor onze toekomstige studenten om te ontdekken wat goed bij ze past.

Landelijke verkiezing

Door Curio ambassadeur te worden, doe jij ook mee aan de landelijke verkiezing! Uiteindelijk is er één landelijke mbo-ambassadeur. Alle ROC’s doen mee, dus er zijn nog 41 andere mbo-studenten die het net zo spannend vinden als jij. De landelijke verkiezing bestaat uit verschillende bijeenkomsten waar je samen aan bepaalde opdrachten werkt. De jury let dan bijvoorbeeld op jouw oplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Op de ‘Dag van het mbo’ is de finale en wordt de landelijke ambassadeur bekend gemaakt.

Voor de deelnemers aan de landelijke verkiezing gaan allerlei deuren open. Ambassadeurs bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land, maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven en komen in contact met uiteenlopende bijzondere Nederlanders. Het is een onvergetelijke ervaring die bovendien goed staat op het cv van de student.

En de Landelijke Ambassadeur mbo? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets voor het middelbaar beroepsonderwijs te betekenen en gezien te worden.

In het nieuws