You are here:

Hendrik de Kok is landelijke ambassadeur mbo 2019

Maandag 18 november vond het Ambassadeursgala 2019 plaats. Onze Curio ambassadeur Ruben Martin was een van de 42 kandidaten voor de titel mbo-ambassadeur 2019-2020. Na drie spannende challenges behaalde Ruben niet de podiumplaats voor team zuid. Die eer was weggelegd voor de uiteindelijke winnaar Hendrik de Kok van ROC Tilburg. De eer blijft dus in Brabant. Ruben vertegenwoordigt voorlopig nog Curio. Medio januari starten we weer de voorrondes voor de verkiezing van Curio-ambassadeur 2020.

Landelijke Ambassadeur mbo 2019: Hendrik de Kok

Ook podiumplek voor leerbedrijf Stal Beks

In de daverende finale op het podium van Theater Orpheus in Apeldoorn heeft TV-presentator Jan Versteegh de vijf nieuwe winnaars in het mbo bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van honderden collega’s, vrienden en familieleden zijn de awards van het Ambassadeursgala uitgereikt. Een daarvan was Stal Beks, stagebedrijf van Curio en door onze collega's voorgedragen voor nominatie.

De winnaars

Hendrik de Kok is de winnaar van de challenge en Youtube-serie Mbo’ers Pakken Aan waarin 42 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.

Beste Leerbedrijf

JC-Electronics uit Leek  is het bedrijf dat zich in 2019 het beste heeft ingezet voor het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk.

Beste Praktijkopleider
Alexander van der Doorn (Kennemer Duin Camping Bakkum) is de praktijkopleider die in 2019 als beste studenten wist te begeleiden bij het invullen van hun stage of leerbaan.

WorldSkills Netherlands Berg Award: Jasper Olthuis (Deltion College) 
Deze prijs is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in aanloop naar en tijdens de WorldSkills Kazan, Rusland. De wereldkampioenschappen voor beroepen!

Beste Onderwijsteam van het jaar
Het onderwijsteam dat in 2019 de meest bijzondere prestatie heeft verricht, een innovatieve oplossing heeft bedacht of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld is team opleiding Apothekersassistent van ROC Nijmegen.

Het Ambassadeursgala mbo

Het Ambassadeursgala mbo is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (powered by de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van OCW). De organisatie van het gala en de Dag is in handen van de MBO Academie.

Op uitnodiging van het samenwerkingscollectief Dit is mbo hebben Worldkskills NL, BVMBO en de AOb het initiatief genomen tot de Berg Award en de prijs Onderwijsteam van het jaar 2019.

Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken voor studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. De landelijke ambassadeur mbo is een jaar lang hét boegbeeld van het mbo.

Meer over Dit is mbo vind je op: www.ditismbo.nl Instagram.com/DitIsMBO Facebook.com/ditismbo Twitter.com/ditismbo