You are here:

Winnaar Curio ambassadeursverkiezing bekend: Demi van Overveld

Vrijdag 12 juni hebben we de nieuwe Curio ambassadeur voor het mbo bekend gemaakt. Demi van Overveld, kwam als winnaar uit de bus na de spannende finale van de Curio ambassadeursverkiezing.

Het was een spannende nek-aan-nek race met concurrent Dagmar Perik. Besloten is dan ook dat beide dames een belangrijke rol krijgen in het komende jaar van Curio.

De finalisten
Van de 40 aanmeldingen gingen 3 finalisten de eindstrijd aan om de titel:

  • Demi van Overveld, student combinatieopleiding verzorgende IG en maatschappelijk werk (Oostelijke havendijk)
  • Dagmar Perik, student marketing en communicatie (Wilhelminasingel)
  • Sabine Havinga student food en future (Markendaalseweg)

De 3 finalisten verzamelden zoveel mogelijk likes en comments op hun video op social media en probeerden hun boodschap ook op andere plekken te delen.

De aanloop naar de verkiezing
Bijna leek de Curio ambassadeursverkiezing te worden afgeblazen, nu de laatste maanden geen activiteiten meer op locatie konden plaatsvinden. We losten het op door de verkiezing in een online jasje te steken. Waar vorig jaar de deelnemers nog een pitch hielden op locatie, gingen de kandidaten dit jaar verschillende online challenges aan. Van videopitch en online interview, tot het maken van een professionele video, die op de social kanalen onder de aandacht gebracht moest worden. Wie is het meest communicatief, heeft de grootse overtuigingskracht en is de beste influencer?


De landelijke mbo-ambassadeursverkiezing
Dit is pas het begin van de carrière van de nieuwe Curio Ambassadeur. Demi van Overveld vertegenwoordigt Curio tijdens de landelijke mbo-verkiezing. Deze is door de huidige Corona-situatie uitgesteld naar voorjaar 2021.