You are here:

Word jij onze nieuwe Curio ambassadeur?

Jij bent trots op het mbo en Curio. Je hebt nieuwe ideeën en je bent enthousiast. Je hebt een duidelijke boodschap. Je zit lekker op je plek op je Curio opleiding. Na Demi, Dagmar, Clemens, Yoran en Vince is het tijd voor een nieuwe ambassadeur. Je bent er voor de huidige, maar ook voor toekomstige studenten. Samen kijken we naar jouw missie en hoe we deze kenbaar maken. Wij zoeken jou!

Curio Ambassadeurs Still
Door het ambassadeurschap kreeg ik unieke kansen om mijn droom waar te maken, en het mbo op de kaart te zetten.
Vince, Curio ambassadeur 2023

Voer challenges uit

We dagen je uit om voor de titel van Curio ambassadeur in aanmerking te komen. We hebben nog wel een paar dingen die belangrijk zijn: 

  • In november organiseren we een challenge day. Je wordt uitgedaagd om je vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie en oplossend vermogen te laten zien.
  • Het is handig als je in studiejaar ‘23/’24 eerste- of tweedejaars bent. De landelijke verkiezing start direct na de Curio-ambassadeurs verkiezing.

Noteer alvast in je agenda: 

Datum Challenge Opdracht
1 november Uiterste aanmelddatum Meld je aan als Curio ambassadeur
30 november Challenge day Uitnodiging ontvang je per mail
4 december Voorstel video laatste 3 finalisten Uitnodiging ontvang je per mail
7 december Kennismaking lid Raad van Bestuur Curio Uitnodiging ontvang je per mail

 

Waarom zou ik meedoen?

Als Curio ambassadeur praat je mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor het mbo-onderwijs. Je bent er voor de huidige, maar ook voor toekomstige studenten. Samen kijken we naar jouw missie en hoe we deze kenbaar maken. Presenteer je een leuke vlog-serie? Gaan we een podcast maken? Of organiseren we speciale gastlessen? Alles is mogelijk om samen te werken aan een mooie missie. 

Ook betalen we je voor jouw rol als ambassadeur. We hebben een goed uurtarief voor de inspanningen die je levert als Curio ambassadeur. We maken daar goede en duidelijke afspraken over.  

Landelijke verkiezing

Als Curio ambassadeur doe je ook mee aan de verkiezing om landelijk ambassadeur te worden. Alle mbo-instellingen doen mee. Dus er zijn nog 41 andere mbo-studenten die het net zo spannend vinden als jij. De landelijke verkiezing bestaat uit verschillende challenges. Je werkt hierbij met andere ambassadeurs aan verschillende opdrachten. De jury beoordeelt hoe je samenwerkt, iets oplost en of je een goede leider bent. Op de ‘Dag van het mbo’ is de finale. Dan wordt de landelijke ambassadeur bekend gemaakt. En de landelijke mbo-ambassadeur? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets te betekenen voor het mbo-onderwijs te betekenen. En het staat goed op je c.v.

Mboambassadeur