Door de wens om de intrinsieke motivatie (motivatie van binnenuit) van onze leerlingen te vergroten en onderwijs gericht op de toekomst te bieden, is Z!O op Curio prinsentuin van cooth ontstaan. Z!O staat voor Zie, ik ontwikkel! En sluit mooi aan op de visie van onze school: zin in ontwikkeling.  

De komende jaren gaan we in leerjaar 1 en 2 werken in een pilot met Z!O. Z!O is gebaseerd op een onderwijscurriculum dat IMYC heet (International Middle Years Curriculum). Het onderwijsconcept focust op de behoeftes van het tienerbrein. Hierdoor leren leerlingen meer, hebben ze meer plezier en hebben ze meer besef van hun ontwikkeling. 

Bij Z!O werk je met thema's. Naast de gebruikelijke lessen geven alle vakken ook Z!O lessen. Het doel van werken binnen een thema is om leerlingen letterlijk over de grenzen van het vak en landgrenzen heen te laten kijken. Lesstof wordt met elkaar in verbinding gebracht en eigenaarschap in leren wordt teruggelegd bij de leerling. Aan het einde kijken we samen terug, zodat leerlingen ervan kunnen leren en groeien.