Over Curio prinsentuin van cooth

Ontdek wat bij je past en hoe leuk school kan zijn. Op Curio prinsentuin van cooth krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Ervaar dat je meer kunt dan je denkt. Heb je een vraag? Kom maar op. Wij vinden het leuk als jij nieuwsgierig bent. Dat is namelijk dé manier om later te doen wat je leuk vindt. Je leert door vallen en opstaan.

Ben jij klaar om jouw wereld te ontdekken? Op onze school ontwikkel je je op jouw eigen niveau. Ons vertrekpunt is wat jij al kunt. Daarmee gaan we aan de slag. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar jouw talenten. En we bereiden je voor op de beroepen van de toekomst.

Ook heel fijn: onze school is goed bereikbaar met de bus. En onze lestijden zijn afgestemd op de bustijden. Dan hoef je nooit lang te wachten totdat je na een fijne lesdag weer naar huis kunt.

 

Ons onderwijs

Z!O Eiland Eindpresentatie

Wij willen het plezier van leren voor onze leerlingen vergroten. Ook willen we aansluiten op het primair onderwijs. Daarom hebben we Z!O op Curio prinsentuin van cooth. Z!O staat voor Zie, ik ontwikkel! Projectmatig werken bij alle vakken. 

Z!O
Van Cooth 35

Weet jij al precies waar je goed in bent? Of zijn jouw talenten nog verborgen? Met onze lessen Talenten Ontdek Plek (TOP) ontdek je jouw talenten en ontwikkel je ze verder. Je maakt kennis met de verschillende profielen via toffe projecten. Na 4 weken heb je steeds weer de keuze uit 4 gloednieuwe TOP-projecten. Zo blijft leren leuk. 

Talenten ontdek plek
Van Cooth 52

Jij houdt van de natuur. Van planten en dieren, maar ook van gezonde voeding en duurzaamheid. Dan is groen het profiel voor jou. Groen is ook verbonden met technologie. Je maakt kennis met bijvoorbeeld drones, foodprinting en robotisering. Ontdek het bij Curio prinsentuin van cooth.

Profiel groen
Van Cooth 37

Zorg voor vernieuwing en werk aan de toekomst in de leerroute dienstverlening en producten. Duik in de wereld van slimme technieken en 3D-printen. Maar ook van ontwerpen, vernieuwen en duurzaamheid. Leer door te doen. Daag jezelf uit met het profiel dienstverlening en producten.

Profiel dienstverlening en producten
Van Cooth 68

Jij wilt graag andere mensen helpen. Samenwerken gaat jou goed af. Zorg en welzijn is misschien wel het profiel voor jou. Maak kennis met horeca, recreatie, ziekenhuizen, sportscholen en kinderdagopvang. Maar zorg en welzijn is meer dan dat. Ook technologie speelt een belangrijke rol. Maak bijvoorbeeld kennis met de zorgrobot.

Profiel zorg en welzijn
Van Cooth 12

Vanaf komend schooljaar kun je naast je profielkeuze nog 1 van de 7 nieuwe leerroutes kiezen. Kies voor een leerroute die aansluit bij jouw profiel om je kennis verder te verdiepen. Of ga voor een heel andere leerroute om te ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past. Je zit bij ons dus nooit ‘vast’ binnen 1 profiel. Leren blijft leuk en uitdagend. Dat is het hart van onze school.

Lees verder
Sanne Bas Curio Van Cooth 112

Ben je van plan om naar de havo te gaan na het behalen van je mavodiploma? Dan kun je kiezen voor mavo+. Deze opleiding bereidt jou zo goed mogelijk voor op de overstap naar de havo.

Lees meer
Curio Prinsentuin Van Cooth Algemeen 3

Iedere leerling werkt met een eigen laptop. Daarmee kun je op je eigen tempo en niveau te werken. Via The Rent Company kun je een laptop huren of kopen. 

Lees meer
Sanne Bas Curio Van Cooth 133

Wil je contact opnemen met een vertrouwenspersoon? Dan kun je terecht bij 1 van onderstaande docenten van Curio prinsentuin van Cooth:

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Lizzy De Brouwer Overal Akkoord2

"Doordat de vakken samenkomen begrijp ik beter waarvoor ik het nodig heb"

Lizzy (13 jaar)