You are here:

“Super dat de leerlingen met Z!O lekker praktisch bezig zijn”

Gijs van den Biggelaar wint met foto van opa tussen de golfbrekers de eindopdracht

Fotografeer iemand waar je respect voor hebt. Dat was de eindopdracht van het Z!O-thema ‘respect’. Gijs van den Biggelaar koos zijn opa Wil uit Venlo als model. Hij nam hem mee naar het strand van Domburg. Daar maakte hij een prachtige zwart-witfoto van zijn held tussen de golfbrekers. Gijs mag nu met Z!O-opdrachtgever Jenny Sigel mee naar een gave fotoshoot. Gijs’ moeder Vivian is megatrots. “Ik vind het super dat de leerlingen met Z!O lekker praktisch bezig zijn. Dit maakt de lesstof tastbaar en dat werkt”.

Gijs heeft een passie voor het boerenleven. En hij houdt van fotografie. “Hij was dan ook enthousiast over de opdracht. Gijs wist meteen dat hij mijn vader op de foto wilde. Als kleine jongen ging hij regelmatig bij opa in Venlo logeren. Lekker rijden op de trekker. Die twee hebben een speciale band.”

Helaas is opa Wil ziek. “Dan is het extra mooi dat Gijs dit nu heeft kunnen doen. Tijdens een gezamenlijk weekend aan zee  heeft hij zijn opa op de foto gezet.” Zelf was Gijs best tevreden met het eindresultaat, maar daar heeft hij het verder niet over. “Ik ben megatrots, hij is nogal bescheiden.”

Naast de fotografieopdracht heeft Vivian thuis nog meer Z!O gezien. “Voor wiskunde heeft Gijs bijvoorbeeld de verhoudingen meegekregen voor fotovergrotingen. Mooi hoe de vakken met elkaar zijn verbonden. De lesstof is lekker praktisch en dat maakt tastbaar waarom je iets leert. Gijs heeft er baat bij, die pikt dat makkelijker op dan theorie.”

Lees ook