You are here:

"Doordat de vakken samenkomen begrijp ik beter waarvoor ik het nodig heb"

Bij het laatste Z!O-thema hebben de leerlingen gewerkt aan een fantasie-eiland. Lizzy vertelt graag hoe zij Z!O ervaart.

"Het is erg leuk dat je nu de opdracht zelf kan bepalen. Z!O is op een leuke andere manier leren. Ik had het gevoel dat het minder tijd kostte. Het voelde minder als werken. De tijd gaat heel snel want je hebt plezier. Samen hadden we allemaal mooie ideeën die samenkwamen.

Je leert elkaar anders kennen. Je graaft samen dieper in het onderwerp. Dan zie je hoe iemand ergens anders over denkt. Werken in een groep was gezellig.

Ik vond de eilandopdracht leuk want je moest creatief nadenken over het eiland. Het is handig dat je op die manier moet denken. Dat kan je later ook gebruiken.

Ik heb veel geleerd. Doordat de vakken samenkomen begrijp ik beter waarvoor ik het nodig heb. Waarvoor ruimtelijk inzicht handig is bijvoorbeeld. Met wiskunde konden we bijvoorbeeld berekenen hoeveel voedsel we nodig hadden op het eiland. Ook leerde ik dat je in een bepaalde tijd iets af moet hebben."

Lees ook