Volg een Curio talent workshop

Binnen Curio stimuleren we prachtige initiatieven om de talenten van onze studenten verder te ontwikkelen. We noemen dit Curio talent. Wil je verbreding, verdieping van je onderwijs of wil je je persoonlijk ontwikkelen?

Neem contact met ons op of schrijf je direct in op een van de onderstaande workshops.

- Canva, creatief aan de slag met vormgeving
- Kom met je gat van de bank..... (Motivatie vanuit jezelf - Creativiteit - Keuzes maken - Leiderschap)
- Ondernemerschap MBO (keuzedeel 480SBU)
- Ondernemend vakmanschap (keuzedeel 240SBU)
- Online marketing en het toepassen van e-commerce (donderdag 9 februari 13.30-16.00 uur - workshop)
- Social media (doelgericht tekstschrijven / verdieping marketingcommunicatie - keuzedeel)
- Basis webdevelopment (keuzedeel)
- Coming soon: pitchen & presenteren (keuzedeel)

Bij de meeste workshops staat aangegeven wanneer ze plaatsvinden. Bij sommige kun je zelf afspreken wanneer het uitkomt. Ook staat vermeld of er eventuele voorkennis nodig is voor deelname. Waar keuzedeel vermeld staat gaat het meestal om meer uren in een bepaalde periode. 

De locatie voor alle workshops is bij YoungBusiness aan de Kloosterlaan 174 in Breda (vlakbij het station). 

Veel plezier en succes alvast!

 

Ijsje

Canva, creatief aan de slag met vormgeving

Ben jij geen ster in Photoshop en zeggen de termen Illustrator en InDesign jouw niks? Maar wil je wel graag op een simpele manier een logo, visitekaartje, poster, social media post, flyer, presentatie en dat soort dingen vormgeven? Of wil je gewoon graag creatief aan de slag met vormgeving? Dan is de workshop Canva iets voor jou.

Datum: vrijdag 3 februari 2023
Tijd: 12:30 – 15:00
Voorkennis: geen voorkennis vereist
Benodigdheden: laptop
Kosten: gratis
Aanmelden: mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl en vermeld de naam van de workshop

Ondernemerschap MBO (keuzedeel 480SBU)

Heb jij altijd al gedroomd van jouw eigen bedrijf? Met het keuzedeel ondernemerschap MBO ga je aan de slag om van deze droom werkelijkheid te maken. Jij gaat ervaren hoe het is om écht te ondernemen. In dat proces van idee tot uitvoering staan wij voor je klaar om jou te begeleiden op allerlei thema's, zoals inschrijven bij de KvK, het financiële plaatje, promotie, netwerken, het ontwikkelen van een prototype en nog tal van andere interessante onderwerpen. We gaan niet alleen denken, maar vooral ook doen! Lijkt dit jou wel iets? Schrijf je dan nu in.
Mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl en vermeld de naam van de workshop én benoem dat  het om een keuzedeel gaat.

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

Ondernemend vakmanschap (keuzedeel 240SBU)

We noemen dit keuzedeel wel eens “ondernemerschap light”, verwijzend naar het keuzedeel Ondernemerschap MBO dat we ook aanbieden. Het grote verschil tussen de twee is dat je met dit keuzedeel vooral aan de slag gaat met de praktische kant van het ondernemen. Jij hebt al een concreet idee en hoeft dus (nu) geen tijd te steken in het ontdekken van jouw passie of talent. Jij wil ervaren hoe het is om écht te ondernemen. In dat proces staan wij voor je klaar om jou te begeleiden op allerlei thema's. Denk dan aan het inschrijven bij de KvK, het maken van offertes en facturen, uitwerken van jouw verdienmodel, het financiële plaatje en nog tal van andere interessante onderwerpen. We leggen de nadruk dus vooral op de praktische zaken van het ondernemerschap.

Lijkt dit jou wel iets? Schrijf je dan nu in. Mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl, vermeld de naam van de workshop én benoem dat het om een keuzedeel gaat.

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

 

Online marketing en het toepassen van e-commerce (workshop 9 februari - keuzedeel)

Webshops zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het winkellandschap. Er zijn ook maar weinig mensen die nooit iets online bestellen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het opzetten en runnen van een webshop? En hoe zorg je er voor dat een webshop succesvol wordt? In dit keuzedeel ga je aan de slag met het opzetten van jouw eigen webshop. Van het ontwerp van de webshop, tot het vullen van de productpagina’s met de juiste content en het promoten van de webshop. Wij begeleiden je stap voor stap in dit proces, zodat jij hier straks weg loopt met een webshop die klaar is voor actie!    

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

Datum: donderdag 9 februari 2023
Tijd: 13:30 – 15:30
Voorkennis: geen voorkennis vereist
Benodigdheden: laptop
Kosten: gratis
Aanmelden: mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl en vermeld de naam van de workshop.

Social media heeft vandaag de dag een (belangrijke) plaats ingenomen in het leven van veel mensen en bedrijven. Er zijn zelfs hele nieuwe banen uit voortgekomen, denk aan influencer, podcaster of Youtuber. Maar wat is social media nu eigenlijk? En waarom en vooral hoe zijn sommige mensen daar zo goed in?
In dit keuzedeel leer je alles over social media. Van het opzetten van een account, tot het maken van goede content en het krijgen van meer (en trouwe) volgers. Dit doe je door zelf aan de slag te gaan met een social media account. Het leuke aan social media is dat je snel kan zien wat het resultaat is van jouw inspanningen.

Lijkt het je leuk om je écht te verdiepen in deze wereld? Dan ben je met dit keuzedeel aan het juiste adres. Mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl, vermeld de naam van de workshop én benoem dat  het om een keuzedeel gaat.

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

 

Basis webdevelopment (keuzedeel)

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een website eigenlijk werkt? En zou jij graag jouw eigen website helemaal zelf willen bouwen? Dan is het keuzedeel basis webdevelopment zeker iets voor jou. Je leert de basisbeginselen van het programmeren en gaat aan de slag met de programmeertalen HTML en CSS. Van het ontwerpen van jouw eigen homepagina, tot het zelf bouwen van een contactformulier, aan het einde van dit keuzedeel hebben websites geen geheimen meer voor jou. Het eindresultaat? Een nieuwe set skills en een werkende zelf gebouwde website!

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

Deelnemen? Mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl. Vermeld de naam van de workshop én benoem dat het om een keuzedeel gaat.

Coming soon: pitchen & presenteren (keuzedeel)

Presenteren, de een krijgt al rillingen van de gedachte aan een presentatie voor de klas, terwijl anderen zo zonder enige moeite op een podium voor een zaal van honderden mensen gaan staan. Of het nu gaat om het presenteren van jouw project, hoe jij jezelf presenteert tijdens een sollicitatie, of hoe jij je als medewerker presenteert naar klanten toe.

Het kunnen presenteren (van jezelf) is een skill die steeds belangrijker wordt. Het is alleen helemaal niet vanzelfsprekend dat iedereen dit zomaar kan en durft. In dit keuzedeel begeleiden we jouw die eerste drempel over. Stap voor stap leer je welke presentatiemogelijkheden er zijn, waar een goede presentatie aan moet voldoen en hoe jij jezelf kan ontwikkelen om een goede presentatie te kunnen geven. Daarbij geven we jou het zelfvertrouwen om straks een toffe pitch over jezelf of een bedrijf te geven.

Durf jij het aan? Mail je naam, opleiding en klas naar talent@curio.nl. Vermeld de naam van de workshop én benoem dat  het om een keuzedeel gaat.

Het starten van dit keuzedeel en het aantal uren is flexibel en in overleg met Young Business.

 

Ijsje3