You are here:

"Z!O is een goede manier om samen met collega’s tot leuk en uitdagend onderwijs te komen"

In 22/23 zijn we op Curio prinsentuin van cooth gestart met Z!O. Dit is voor de leerlingen nieuw, maar ook voor de docenten. Docent lichamelijke opvoeding Christophe Everaert vertelt over zijn ervaring met Z!O.

Christophe

Z!O als afwisseling

"Ik zie het niet als een vervanger van bestaande methoden maar meer als afwisseling ervan. Voor mijn vak valt Z!O net een beetje buiten het project, omdat overlap met andere vakken vaak lastig te vinden is. We doen lessen die gebaseerd zijn op het thema. Maar deze hebben niet altijd heel veel te maken met de andere lessen."

Samen komen we tot leuk en uitdagend onderwijs

“Z!O is een goede manier om samen met collega’s tot leuk en uitdagend onderwijs te komen. We hebben als vakgroep gekeken naar een lessenreeks. Deze hebben we ontwikkeld met het hele team, iets wat we anders niet snel zouden hebben gedaan. Docenten komen meer samen om hun onderwijsprogramma’s naast elkaar te leggen. Leerlingen leren vormen van samenwerken en het evalueren daarvan. De veelzijdigheid van de projecten laat kinderen ook hun interesses ontdekken. 
Ik raad Z!O aan voor scholen waar alles goed op de rit is. Ik zou het ook altijd implementeren in een team waar er ook veel draagkracht voor is. Het kost aardig wat tijd en aanpassingsvermogen om Z!O toe te passen.”

Lees ook