You are here:

Waarom wordt de brasserie van Curio hotelschool Bergen op Zoom verbouwd?

De brasserie van Curio hotelschool in Bergen op Zoom wordt deze zomervakantie verbouwd. Er komt niet alleen een nieuw en modern interieur, maar er komt ook een nieuw opleidingsplan. Elf opleidingen die vallen onder hospitality en management worden bij elkaar gebracht in de brasserie. Daarnaast wil de hotelschool graag meer gasten van buitenaf aantrekken en ze onderdeel maken van de leerervaring. Zodat studenten nóg meer echte praktijkervaring krijgen.

(1)

Eerst stonden drie studenten één of twee dagen in de brasserie. Na de verbouwing staan maar liefst acht studenten een hele week in de brasserie. Elke student heeft zijn eigen functie. Hierbij horen een aantal theoriemomentjes, maar ook eigen werkzaamheden. Ze maken dan alles mee van de opstart op maandag tot en met de grote schoonmaak op vrijdag. Ook worden de openingstijden verruimd naar 9:00 tot 16:30 uur. Naast gasten die een tafel gereserveerd hebben, kunnen straks ook voorbijgangers binnenlopen voor een kopje koffie of lunch.

Gasten worden onderdeel van de leerervaring

De hotelschool wil gasten onderdeel maken van de leerervaring. Ze wil dat gasten zich bewust zijn dat de brasserie onderdeel is van een school. Fouten maken hoort daarbij, maar daar leren de studenten juist van. Gasten van buitenaf zijn daarom heel belangrijk, want op deze manier krijgen studenten een echte praktijkervaring. Om dit te bereiken komt er tussen de keuken en de brasserie een groot raam. Op deze manier zijn ook de studenten in de keuken te zien. En er komt een halfopen bar, waar gasten betrokken worden bij een stukje theorie. Bijvoorbeeld hoe je de beste cappuccino maakt.

(3)
Verbouwing brasserie Curio hotelschoolv Bergen op Zoom

Multifunctionele ruimte

De hotelschool probeert niet alleen gasten van buitenaf aan te trekken. Ze stimuleert ook docenten om hun lunch in de brasserie te doen. En ook studenten met pauze of een tussenuur hoeven hun boterhammen niet meer in het countercafé (studentencafé) op te eten. Maar kunnen straks gebruik maken van de brasserie. De bar is voorzien van stopcontacten en usb-poorten, zodat studenten en zakenlui in de brasserie kunnen werken. Daarnaast wordt er een beamer geplaatst die gebruikt kan worden tijdens vergaderingen of bij bijeenkomsten en partijen die ’s avonds plaatsvinden.

Verschillende opleidingen uitproberen

Wie kiest voor een opleiding die valt onder hospitality en management start met een gedeeld jaar. In de nieuwe brasserie krijgen de studenten de kans om verschillende opleidingen te bekijken en uit te proberen voor ze hun definitieve keuze maken voor een richting.

Lees ook