You are here:

Ramsey Angela gehuldigd op Johan Cruyff College voor Olympisch zilver

Vandaag verraste het Johan Cruyff College Ramsey Angela met een huldiging. De atleet en student aan het Cruyff College leverde afgelopen zomer een topprestatie op de Olympische Spelen in Tokyo. Hij won het zilver voor Nederland op de 4 x 400 meter. Onderwijsmanager Herman Kruis spreekt hem lovend toe voor zijn klasgenoten en de pers. Ook Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, heeft een leuke verrassing voor hem. De Olympische medaillewinnaar krijgt als allereerste student van het Cruyff College een plek in de ere galerij van de Wall of Fame.

Ramsey Angela (3)
Rob Neutelings verrast Angela Ramsey met een ereplaats in de Wall of Fame

Ramsey Angela studeert marketing en communicatie aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. Het coronajaar pakte goed voor hem uit. “Vorige jaar was ik nog niet klaar voor de Olympische Spelen, maar nu was ik er klaar voor.” Dit jaar won hij niet alleen zilver op de Olympische Spelen, de eerste Nederlandse Olympische medaille op dit onderdeel. Ook werd hij Europees- en Wereldkampioen.

Studie naast topsport

Ramsey Angela traint zes dagen per week. “In het begin dacht ik dat het moeilijk te combineren zou zijn met een studie. Maar dat is het niet dankzij de goede faciliteiten van het Johan Cruyff College”. Vandaag is hij voor het eerst weer op school sinds de Spelen. Zijn studie stond even op een laag pitje. Maar hij verwacht dit jaar nog af te studeren.

Olympische Spelen 2024

Ramsey Angela heeft al een paar mooie titels op zijn naam staan. En dat terwijl hij pas eenentwintig jaar oud is. Hiermee is hij de jongste atleet van zijn team. Zijn grootste droom op dit moment is het halen van de finale op de Olympische Spelen in 2024. En hoe mooi zou het zijn om dan de gouden medaille te winnen?!

Wij wensen hem veel succes!

In het begin dacht ik dat topsport moeilijk te combineren zou zijn met een studie. Maar dat is het niet dankzij de goede faciliteiten van het Johan Cruyff college.
Ramsey Angela (7)
Ramsey Angela gehuldigd met ereplaats in de Wall of Fame

Lees ook