You are here:

De wereld ontdekken of eigen hotel beginnen? Met een opleiding toerisme kun je alle kanten op

Stage lopen in de zomervakantie? Bij de opleiding toerisme is dat heel normaal. Maxime de Smit is student toerisme aan Curio hotelschool Bergen op Zoom. Dit heette vroeger het Zoomvliet college. Tijdens de zomervakantie loopt Maxime stage bij City hotel Wood in Middelburg. Na de zomer gaat ze naar het derde en laatste jaar van haar opleiding. Ze vertelt wat haar studie en stage zo leuk maken. En waar ze van droomt als ze haar diploma heeft gehaald.

IMG 3062
Maxime de Smit bij de receptie van City hotel Wood

“Door het coronavirus was een stage in het buitenland niet mogelijk. In de krant zag ik toen een artikel over een nieuw hotel in Middelburg. Ik woon in Arnemuiden en kom iedere dag wel in Middelburg. Ik besloot om een kijkje te nemen en stelde mezelf direct voor. De dag erna mocht ik op sollicitatiegesprek komen en was ik aangenomen!”

Meer dan alleen receptie

In City hotel Wood staat Maxime bij de receptie. Daarnaast draait ze ook mee in de bediening. En geeft ze gasten bijvoorbeeld uitleg over de e-choppers die het hotel verhuurd. Dit zijn elektrische scooters met extra dikke voor- en achterwielen en een breed stuur. “Het werk bij mijn stage is super breed. Veel mensen denken dat het alleen maar receptie is, maar het is veel meer dan dat. We hebben een checklist met werkzaamheden in de ochtend, middag en avond die we afwerken”. Maxime werkt vijf dagen per week bij het hotel. De tijden van haar diensten zijn verschillend. De ene dag werkt ze van 7:00 tot 15:00 en de andere dag van 15:00 tot 23:00 uur

Het lijkt me leuk om de wereld te ontdekken. Of misschien begin ik wel mijn eigen hotel.

Het is fijn om mensen blij te maken

“Ik vind het vooral mooi als mensen een goede recensie plaatsen of persoonlijk naar me toekomen om me te bedanken. Het komt ook wel eens voor dat mensen geld in mijn hand stoppen. Je probeert het verblijf van iedereen zo fijn mogelijk te maken. Het is leuk als dat beloond wordt.” Maxime mag na de zomervakantie blijven bij haar stageadres. “In januari wil ik hier graag mijn stage afronden en daarna nog meedraaien in het hoogseizoen, voordat ik aan een nieuwe opleiding begin.”

Met de opleiding kan je verschillende kanten op

Als Maxime klaar is met haar opleiding toerisme wil ze graag nog doorstuderen. “Het lijkt me leuk om iets te doen met reisleiding of stewardess. En dan de wereld te ontdekken. Of om een opleiding management doen. Zodat ik aan de slag kan als manager in een hotel of misschien begin ik wel mijn eigen hotel. Het voordeel van de opleiding toerisme is dat het heel breed is. Het is niet alleen hotelmanagement. Je kan er verschillende kanten mee op!”

City hotel Wood is een uniek en duurzaam hotel in Middelburg. Het hotel was vroeger een oude houtzagerij. Daar komt de naam ‘Wood’ vandaan, dat in het Nederlands ‘hout’ betekent. Het hotel werkt met streekproducten en wisselt iedere drie maanden de menukaart. Ook is het mogelijk om de kaart veganistisch en glutenvrij te maken.

 

Lees ook