You are here:

Vijf opleidingen ontwerpen samen een maaltijdbox

Voor het project “Van grond tot mond” werken vijf verschillende opleidingen acht weken samen aan het ontwerpen van een maaltijdbox. Het doel is om de studenten een goed beeld te geven van de voedselproductie vanaf de grond tot aan de mond. Tien groepjes, die bestaan uit studenten van vijf verschillende opleidingen, presenteren op 13 april hun maaltijdbox. De voedselketen moet hierin herkenbaar zijn. En het moet een gefermenteerd product bevatten.

56B4B9F40643EB95B8D617942871A29ACB6CCC0681F58FA8AB9A039E2EBAD076
Studenten aan het werk tijdens de aftrap van het project Van grond tot mond in Smaakpark Ede

Studenten van vijf verschillende opleidingen krijgen tijdens dit project de kans om samen te werken en interessante workshops te volgen. Het gaat om een samenwerkingsproject tussen de opleidingen: keuken, plantenteelt, food en future, veehouderij en brood en banket. In iedere groep zit minimaal één student van iedere opleiding. Het project is een aanvulling op het standaard opleidingsprogramma.

Aftrap van het project Van grond tot mond

De aftrap van het project was op 16 februari 2022. En startte met een workshop in het Smaakpark in Ede. Hier leerden de studenten alles over fermenteren en een duurzame voedselketen. In de video hieronder zie je een impressie van de dag.


Tekst gaat door onder de video.

Programma workshops en excursies

Tijdens het project komen de groepjes studenten wekelijks bij elkaar. Ze volgen verschillende workshops en excursies. Zie hieronder een overzicht van het programma:


9 maart: Workshop carrousel thema: duurzaamheid
16 maart: Excursie
23 maart: Workshop carrousel thema: TED Talk, filmen, podcast, infographic
30 maart: Excursie

Bekijk hieronder een voorbeeld van een excursie. Tekst gaat verder onder de video.

Presentatie maaltijdbox

Op 13 april presenteren de projectgroepen hun bevindingen en het resultaat aan elkaar, genodigden en een groep experts. Dat doen ze op de Curio-locatie op de Makendaalseweg 35 in Breda. Hoe ze de maaltijdbox presenteren is aan henzelf. Ze hebben hierbij de keuze uit de volgende vier mogelijkheden: TED TALK, film van 8-10 minuten, infographic met presentatie of een podcast met minimaal één gast.

Bekijk hieronder de eindpresentatie van de maaltijdboxen.

Lees ook