You are here:

Curio kleurt Breda gezond met groenten & fruit

Nederlanders eten veel te weinig groenten en fruit. Maar dat is niet gek als je ziet op hoeveel plekken mensen in de verleiding worden gebracht om ongezond te eten. Van 15 tot en met 21 september staat op de Karnemelkstraat ’s werelds gezondste, eetbare bushokje. Kom je ook langs? 

Curio Website Nieuwsbericht Formaat Geef Kleur Door

Deze actie is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet. Curio en ZLTO organiseren en ondersteunen deze actie in Breda.

Met deze stunt willen Curio en ZLTO het belang van meer groente en fruit onder de aandacht brengen. De enige manier om het voor Nederlanders makkelijker te maken om voldoende groente en fruit te eten, is ervoor zorgen dat het overal en altijd beschikbaar en zichtbaar is. Dus meer groente en fruit in het straatbeeld, in de winkels, onderweg, bij de sportclub of in scholen. Te beginnen in Breda. Boeren, tuinders,  leraren en scholieren: iedereen kleurt Breda gezond.  

Bushokje vol met groenten en fruit

’s Werelds eerste eetbare bushalte komt helemaal vol te staan met groenten en fruit om mee te nemen. Voor jezelf of voor een ander. Op die manier geef je kleur door. Veilingen leveren de groenten en het fruit voor de actie. Studenten van Curio zorgen o.a. voor het beheer.

Feestelijke opening

Het bushokje wordt door de studenten en docenten van Curio hotelschool Breda op 15 september feestelijk geopend. Natuurlijk met een gezonde ontvangst. De officiële opening wordt gedaan door Bredase wethouders De Beer (klimaat) en Haagh (gezondheid) om 11:30 uur. Onze studenten bemannen de dagen het bushokje om iedereen te voorzien van groenten en fruit.

Curio steunt een gezond leven

Bij onze opleidingen zoals bij de opleidingen van Keuken en Food & future speelt duurzaamheid en gezondheid ook een grote rol. Onze studenten zijn bijvoorbeeld bezig met projecten over een gezond voedingspatroon, eerlijk voedsel en voedselverspilling.

Doe ook mee en geef kleur door. Kleur Breda gezond.

Kijk op www.geefkleurdoor.nl en kom langs tussen 15 en 21 september in de Karnemelkstraat.

Lees ook