You are here:

Studenten Tuin, park en landschap planten bomen bij stadspark ’t Zoet

Gisteren hebben eerstejaars studenten van de opleiding Tuin, park en landschap 1700 boompjes en wilgentenen geplant. Dit deden zij op ’t Zoet in Breda. Tijdens de praktijkles leren de studenten over planvorming, ecologie en biodiversiteit. Wethouder Tim van het Hof en bestuursvoorzitter van Curio Rob Neutelings hielpen de studenten een handje mee. Een mooie samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

2021 12 21 14.03.15 Z62 6180
Foto: TPJ Verhoeven Photography

Het terrein van de oude suikerfabriek

Begin 2021 kochten de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant samen het terrein van de suikerfabriek in Breda. Het kreeg de naam ’t Zoet. De gemeente Breda heeft grote plannen met dit gebied. In de periode dat deze plannen worden gemaakt, richtten de gemeente en de provincie een deel van het gebied in als tijdelijk stadspark.

2021 12 21 13.54.06 Z62 6131
Foto: TPJ Verhoeven Photography

Een nieuw park in de stad

De gemeente gaat het park nu verder aankleden. Het is een enorme oppervlakte. De studenten planten het gebied aan met kleine boompjes en struiken. Het gaat om snelgroeiende bomen en struiken. Deze helpen voor verkoeling van de stad in warme periodes. Rob Neutelings: Dit zijn initiatieven waar ik blij van word en die belangrijk zijn. Vooral omdat onze studenten op deze manier écht in de praktijk leren. We zijn de beroepsopleider van de regio. Nou, dat laten we hier maar weer mooi mee zien’.

“Supermooi dat de studenten van Curio ons helpen bij de aanleg van het tijdelijke stadspark op ’t Zoet”, aldus wethouder Tim van het Hof. “ Het duurt nog wel even voordat de plannen voor dit unieke gebied klaar zijn en we met de uitvoering starten. Tot die tijd willen we Bredanaars er op allerlei manieren kennis mee laten maken. Het stadspark wordt een mooie plek centraal aan het water, een nieuwe ontmoetingsplek in Breda”.

2021 12 21 13.57.46 Z62 6152
Foto: TPJ Verhoeven Photography

Lees ook