You are here:

Curio-studenten voorzien Bredaas icoon van seizoensbeplanting

Voor het gebouw van Curio Frankenthalerstraat in Breda staat sinds enkele weken een groot kunstwerk. Het is een iconisch symbool dat is gemaakt in opdracht van de gemeente Breda. Drie grote plantenbakken zijn onderdeel hiervan. Studenten van tuin, park en landschap en urban green development verzorgen het monument en voorzien het van seizoensgebonden beplanting. Vandaag was de officiële onthulling.

Onthulling Icoon Van Breda
Het icoon van Breda werd vandaag officieel onthuld op het terrein van Curio Frankenthalerstraat

Het kunstwerk is ontworpen door kunstenares Merel van der Linden. En is geproduceerd door firma Grijsen. De woorden groen, grenzeloos en gastvrij staan hierbij centraal. Het zijn kenmerken van de identiteit van Breda op dit moment. Klimmen op het kunstwerk is toegestaan. Het is zelfs de bedoeling. Leun er tegenaan en maak een foto.

Officiële onthulling icoon van Breda

Vandaag, vrijdag 11 maart, was de onthulling van het monument. Marc van Campenhout, lid van de raad van bestuur en wethouder Tim van het Hof waren hierbij aanwezig. Ze hielpen de studenten met aanplanten van de seizoensgebonden beplanting.

Tekst gaat verder onder de foto.

Onthulling Icoon Van Breda (2)
Marc van Campenhout (raad van bestuur) helpt studenten met de aanplanting van het icoon tijdens de onthulling

Ieder seizoen andere planten

Het kunstwerk verhuist vier keer per jaar naar een plek in de stad waar veel publiek komt. Voor iedere verhuizing komt het icoon naar de Frankenthalerstraat in Breda. Studenten van tuin, park en landschap en urban green development kunnen het dan opnieuw beplanten. Dit doen zij onder leiding van docenten en Mattijs van Dalen van Green Revolution. Ze bepalen welke grondsoort en beplanting er in de plantenbakken komt op basis van locatie, omgevingswensen en seizoen. Daarbij komen competenties aan bod, zoals onderzoeksvaardigheden, verslaglegging, presentatie en (aansturing van) uitvoering.

Breda brengt het samen

Deze slagzin staat op het kunstwerk. Maar ook op bloembakken en bankjes die al door de stad zijn te vinden. Breda brengt mensen samen. Daar dragen deze objecten aan bij. Daarnaast brengt dit project nu ook bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen. Met een mooi kunstwerk als resultaat!

Lees ook