You are here:

Veertien leermeesters klaargestoomd voor de heropening horeca

Afgelopen woensdag 2 juni was de laatste cursusdag van de cursus leermeester in Bergen op Zoom. Hierbij zijn maar liefst veertien leermeesters klaargestoomd voor de heropening van de horeca. Gezien de lastige tijd voor de horeca is het extra bijzonder dat zij juist nú de training hebben gevolgd. De cursus werd woensdag afgesloten met het SVH Examen Leermeester.

210603 BN De Stem Boz 14 SVH Leermeesters
Artikel van BN DE Stem donderdag 3 juni

De leermeester is binnen een erkend leerbedrijf verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten en (aankomende) medewerkers. In ieder erkend leerbedrijf moet minimaal één gediplomeerd leermeester zijn per opleidingsrichting. Dus voor de functie van kok en medewerker bediening is er elk een aparte leermeester. De cursus is bestemd voor leidinggevenden, bedrijfsleiders, managers en medewerkers in de horeca, catering en instellingskeuken.


Kennis uit de praktijk gebruiken bij begeleiden van studenten


Curio biedt de leermeestercursus sinds dit voorjaar aan in Bergen op Zoom. De trainingen bestaan uit vier dagen theorie en praktijktraining. Hierbij worden verschillende lesstof behandeld. Zoals eigenschappen van een leermeester. Jezelf verplaatsen in de leerling. Communicatie, coachen en begeleiden en beoordelen. De laatste trainingsdag heeft aansluitend het SVH Examen Leermeester. Het doel van de leermeestertraining is niet alleen het behalen van het SVH Diploma Leermeester. De cursisten leren in de training vooral hoe ze hun praktijkkennis kunnen gebruiken tijdens het begeleiden van studenten.


Cursisten klaar voor heropening horeca


De cursisten zijn enthousiast over de cursus. En ze kunnen niet wachten om hun kennis in de praktijk te brengen nu de horeca weer open is. Robin zegt: “Het was een fijne cursus. Ik heb veel geleerd. En het was echt de moeite waard.” Hedwig stemt hiermee in en vult aan: “Het was leerzaam en leuk om de fijne kneepjes mee te krijgen.” Binnen twee weken krijgen de cursisten de uitslag van hun theorie-examen, praktijkexamen en het portfolio.


Wil jij ook de opleiding volgen tot leermeester? In het najaar start de cursus leermeester opnieuw in Bergen op Zoom. Daarnaast ook bij de horecalocatie van Curio in Breda.

Lees ook