You are here:

Vanaf januari 2021 succesvol overstappen naar de havo met de nieuwe Havo-Startklas

Stel: je hebt je diploma vmbo theoretische leerweg en je gaat een mbo-opleiding doen. Halverwege het jaar kom je erachter dat je toch verkeerd gekozen hebt. Je had veel liever een havo-opleiding gedaan. Dan hebben we goed nieuws. Vanaf januari 2021 is het mogelijk om halverwege het jaar al over te stappen naar de Havo-Startklas.

Curio stockfoto twee meisjes

Havo-Startklas

De Havo-Startklas volg je aan de locatie van Curio vavo in Breda. In de Havo-Startklas word je voorbereid op de examenklas havo. Je verhoogt het niveau van de drie kernvakken: Nederlands, Engels en wiskunde. Verder wordt veel aandacht besteed aan studieloopbaancoaching en huiswerkbegeleiding om te leren plannen en een goede leerstrategie te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de gelegenheid om het havo-vak maatschappijleer en profielwerkstuk af te ronden.

Na het volgen van de Havo-Startklas kun je in één of twee jaar je havo-diploma halen.

Succesverhaal

In het recente kerstnummer van de Libelle wordt geschreven over Kiki, oud leerling aan de vavo. Kiki had grote moeite had met het systeem op haar oude school. Om toch een diploma te halen, kwam ze op de vavo terecht. Hier werd ze geholpen door Bernadette Widdershoven, onze voormalige teamvoorzitter van Curio vavo Roosendaal. Bernadette leerde haar de week zo in te delen dat het leren uitdagend bleef. Kiki slaagde niet alleen voor haar mavo-diploma, maar behaalde ook haar havo-diploma op de vavo.

Wil je meer weten over de Havo-Startklas? Hier vind je alle informatie over de Havo-Startklas.

Lees ook