You are here:

Studenten manager/ondernemer horeca bouwen eigen foodtruck

Sem, Kyra en Ivy zijn derdejaarsstudenten van de hotelschool in Bergen op Zoom. En volgen de opleiding manager/ondernemer horeca. Voor een ondernemende stage van hun opleiding wilden ze graag een foodtruck bouwen. Ze pitchten hun idee aan de TOP-commissie van het Talent Ontwikkel Programma van Curio. Deze zagen het idee helemaal zitten. De studenten kregen projectgeld om hun ideeën uit te voeren en hun talenten te ontwikkelen. Op woensdag 9 maart 2022 werd de foodtruck feestelijk gepresenteerd op de hotelschool in Bergen op Zoom.

20220309 152327
Lisette Heijmans, Sem Schillemans, Ivy van Eersel, Kyra van den Burg, Conny van der Horst en Alex de Jongh

Vijf maanden lang werkten de studenten samen met hun projectbegeleidster Conny van der Horst aan het bouwen van de foodtruck. Hier komt meer bij kijken dan je op het eerste moment denkt. De studenten leerden over inkopen, vergunningen en nog veel meer. “We hebben veel meer geleerd dan we zouden doen bij een normale stage” zegt Kyra. “We hebben geleerd wat ondernemen écht inhoudt” besluit Sem.

Reis van het ondernemen

‘De Smaakwagen’, zoals de onderneming op wielen heet, kreeg het thema internationaal. Op het plafond van de foodtruck is een landkaart afgebeeld. Dit was het idee van Kyra, die dol is op reizen. Door het thema breed te houden kan de truck straks gebruikt worden door andere studenten die hun eigen onderneming willen starten. Daarnaast staat de wereldkaart symbool voor de ‘reis’ die de studenten hebben afgeleverd. Namelijk de reis van het ondernemen. “Het is bijzonder om te zien welke talenten de studenten in een paar maanden tijd hebben ontwikkeld" vertelt Conny trots.

20220309 144527
Feestelijke opening van De Smaakwagen op het terrein van de hotelschool in Bergen op Zoom

Onthulling van De Smaakwagen

Op 9 maart presenteerden Sem, Kyra en Ivy het eindresultaat van ‘De Smaakwagen’. Dat deden zij in een grote partytent op het terrein van de hotelschool in Bergen op Zoom. Hierbij waren familie, vrienden, studenten en docenten aanwezig. Met één druk op een grote, rode knop viel het doek en werd de foodtruck onthult, terwijl er confetti de lucht in schoot. Iedereen was erg onder de indruk van het resultaat. “De studenten mogen trots zijn op wat ze hebben gerealiseerd” zegt Alex de Jongh, onderwijsmanager horeca, food en hospitality. Na de onthulling serveerden studenten van de hotelschool lekker hapjes vanuit De Smaakwagen. En proostten de aanwezigen op de fantastische afsluiting van het project.

We hebben veel meer geleerd dan we zouden doen bij een normale stage

Eigendom van Curio

De Smaakwagen is nu eigendom van Curio. Hij zal ingezet worden als stageplek waarin studenten een onderneming kunnen starten. Maar ook op open dagen, beurzen en evenementen kan de foodtruck worden gebruikt. Daarnaast onderzoekt de hotelschool de mogelijkheden om de wagen extern te verhuren.

20220309 152033
Kyra, Sem en Ivy serveren hapjes vanuit hun eigen Smaakwagen

Lees ook