You are here:

Terugblik informatiewebinar start@Curiombo voor ouders en 1e jaars mbo'ers

Eind augustus zijn bijna 6.000 mbo-studenten gestart op één van onze Curio-opleidingen. Dit op onze locaties in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom/Hoogerheide. Zo’n start is altijd weer een spannende periode. Een nieuwe school, met nieuwe vakken, leraren en klasgenoten. Om studenten en hun ouders op weg te helpen, hebben we eind augustus een ‘Warm welkom-folder’ gestuurd naar het huisadres. Studenten hebben daarnaast op hun school nog opleidingsspecifieke info ontvangen.

Om juist ook ouders een ‘persoonlijk’ warm Curio-welkom te geven, organiseerden we dinsdag 26 september een webinar, start@Curiombo. De presentatie was in handen van bestuursvoorzitter Rob Neutelings, samen met Fay Brinkman. Zij is tweede jaars student food een future en lid van onze studentenraad.

Het hele webinar is nog terug te kijken via Teams. Dat kan via de volgende link: Terugkijken webinar start@Curiombo.  

De vragen die zijn gesteld kun je met het antwoord vinden op 'vraag en antwoord webinar'

Vragen kunnen nog altijd worden ingediend. Gebruik dan ons mailadres, infopunt@curio.nl met vermelding #webinarvraag, of

WhatsApp: +31 6 22089133.

 

Informatie mbo online

Eerstejaars studenten en hun ouders kunnen praktische informatie vinden op www.curio.nl/mbo/studie-info. Dit staat ook in de folder die is verstuurd.

Daar vind je alle handige links naar informatie of vragen over:

  • Wat is mbo, niveau 1,2,3,4 en bol en bbl
  • Studentenadministratie, financiën of schoolkosten
  • Studiefinanciering en OV-jaarkaart
  • Schoolvakanties en vrije dagen
  • Te laat komen en ziekmelden
  • Regelingen en procedures
  • Contactgegevens van opleidingslocaties
  • Veel gestelde vragen

Inzage studiegegevens via MyStaPP

Op het voortgezet onderwijs was het voor ouders mogelijk om via bijvoorbeeld Magister de studiegegevens van hun zoon of dochter te bekijken. Op het mbo is dit niet mogelijk. Vanaf 16 jaar moeten zij hiervoor wettelijk toestemming geven. Als ouders toestemming hebben van hun zoon of dochter, kunnen zij de studiegegevens inzien via de studentenapp MyStaPP. Meer informatie over MyStaPP: https://www.curio.nl/mbo/studie-info/mystapp/.

Curio Afbeeldingen Webinar 2023 V1

Lees ook