You are here:

Social work studenten beelden coronaverhalen uit

Studenten van social work uit Breda zijn actief geweest met de City Deal Kennis Maken Corona Challenge. Dit is een project in samenwerking met Lectoraat Zorg. De studenten hebben coronaverhalen opgehaald uit de stad en verbeelden deze op een creatieve manier. Bijvoorbeeld met film, gedicht, animatie, schilderij of fotografie. Vanaf 5 juli 2021 zijn de verhalen te zien in een tentoonstelling.

Expositie Corona Challenge (2) (1)

Verschillende groepen studenten zijn de stad Breda in geweest. Hier hebben zij coronaverhalen verzameld. Daarna hebben ze de stad verdeeld in vijf gebieden: noord, oost, zuid, west en het centrum. De studenten hebben met verschillende typen mensen gesproken over hoe zij de afgelopen coronatijd hebben ervaren. Bijvoorbeeld ondernemers, dak- en thuislozen, mensen in het ziekenhuis en andere organisaties.

Van interview naar beeld

Bij het vak Nederlands leerden de studenten hoe je moet interviewen. En hoe je tot de kern van een verhaal komt. Bij het vak kunst en cultuur hebben ze het verhaal omgezet in een beeldende vorm. Op 17 juni 2021 hebben ze de corona challenge gepresenteerd op het gemeentehuis en in het onderwijs café. Hier werden de verhalen gedeeld met andere scholen en maatschappelijke organisaties.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vanaf 5 juli 2021 worden de verhalen een aantal weken tentoongesteld in het gebouw van Curio op de Biesdonkweg 33.

Tentoonstelling

Bekijk hier alvast een klein voorproefje van de tentoonstelling.

Corona Challenge (1)
Corona Challenge (3)

Lees ook