You are here:

Pierre bereikt de Skills Patissier-finale in eigen huis

Donderdag 6 februari streden twaalf patissiers in opleiding voor een plek in de finale van de Skills Heroes, een grote vakwedstrijd voor het mbo. Acht studenten, waaronder Pierre, mochten uiteindelijk door naar de finale in Leeuwarden op 4,5 en 6 maart, waar alle beroepen samenkomen.

Twaalf studenten van verschillende mbo-colleges uit het hele land deden mee aan de kwalificatiewedstrijd ‘Patissier’. Een officiële jury beoordeelde de producten van de studenten. Tegelijkertijd controleerden verschillende auditoren of de wedstrijd volgens de regels van World Skills verliep.

De uitslag liet lang op zich wachten; de jury had het moeilijk. Na een aantal uren kwam het verlossende woord en werd duidelijk dat Pierre van der Zee, student Patissier bij Curio aan de Frankenthalerstraat in Breda, bij de acht laatste deelnemers zit. In maart gaat hij de finale strijd aan voor het beste vakmanschap tijdens Skills The Finals.

Al meerdere jaren neemt Curio deel aan de verschillende vakwedstrijden. Eén daarvan is Skills-Heroes. Dit jaar startte bij Curio vanuit 25 beroepen het voortraject om uiteindelijk naar de finale te mogen. Het initiatief voor deze kwalificatiewedstrijd kwam van Ad Waijers. Ad is docent bij de opleiding Brood en Banket en de opleiding Patisserie. Vanuit Curio is hij vanaf het begin betrokken bij de Patissier vakwedstrijden.

"Zo’n drie jaar geleden zag ik dat onze koks-opleiding vol overgave meedeed aan deze wedstrijden. Ik was meteen enthousiast om ook voor Patissier mee te doen. Vakwedstrijden geven onze studenten een enorme extra motivatie om het uiterste uit zichzelf te halen. Ze investeren hierin veel vrije tijd, maar krijgen er ook een ontzettend leerzame ervaring voor terug. Dat betaalt zich na de opleiding zeker terug. Dit jaar vond ik ons mooie nieuwe gebouw een perfecte kans om de kwalificatiewedstrijd zelf te organiseren. Het is ontzettend leuk om studenten van alle verschillende mbo’s in actie te zien in onze mooie bakkerij."

Skills Heroes | Pattisier Pierre van der Zee

Lees ook