You are here:

Leerlingen van Curio pomona koken voor het Leger des heils

Op 16 en 22 maart hebben de 4e jaars leerlingen ruim 150 maaltijden klaargemaakt voor het Leger des Heils. Men kon kiezen uit macaroni of nasi. De gasten hebben enorm genoten en ontzettend lekker gegeten.

Koken Met Pomona
De leerlingen zijn druk bezig met koken

Ruim 150 maaltijden bereid

Vorig jaar is docent Minke Staring gestart met dit idee. Omdat het zo’n mooi project was, is ook Denise Hereijgers met haar klas aangehaakt. Uiteindelijk hebben ze met alle 4e jaars 150 maaltijden bereid. 22 mensen hebben de maaltijd op locatie genuttigd en de rest van de maaltijden zijn afgehaald of bezorgd. Met dit project hebben de laatstejaarsleerlingen het keuzedeel keuken afgesloten binnen het vak zorg en welzijn.

De leerlingen troffen zelf alle voorbereidingen

In aanloop naar deze dagen hebben de leerlingen posters gemaakt en inschrijflijsten opgehangen bij het Leger des heils. Zo kon men zich aanmelden om zo’n heerlijke maaltijd van de leerlingen te ontvangen. Het Leger des heils helpt mensen die wat minder geld te besteden hebben. Zo’n lekkere warme maaltijd betekent daarom ontzettend veel voor ze.

Als bedankje kregen ze mooie kaarten van de gasten

De maaltijden zijn helemaal zelf gemaakt door de leerlingen. Hiervoor volgenden ze een recept. Dit jaar maakten ze nasi en macaroni. De maaltijden werden lopend bezorgd of met de auto. Onder begeleiding van een docent volgden de leerlingen een route. Alle leerlingen hebben het naar hun zin gehad. Ze vonden het mooi en waardevol om te doen. De mensen waren zo dankbaar. Als bedankje kregen de leerlingen zelfs een twee mooie kaarten van mensen die op de locatie hebben gegeten.

Nasi voor het Leger des Heils

Lees ook