You are here:

Leerlingen Curio prinsentuin andel winnen provinciale Skills Talents

Begin februari zijn leerlingen van Curio prinsentuin andel in de prijzen gevallen bij het provinciaal kampioenschap Skills Talents. Derdejaars Tygo, Maarten en Rico wonnen tijdens de vakwedstrijden voor vmbo-scholen het onderdeel tuinontwerp en -aanleg. De wedstrijd vond plaats op het Koning Willem I College in Den Bosch.

Voor het onderdeel tuinontwerp en -aanleg kregen de leerlingen een ontwerp wat uitgevoerd moest worden. Hierbij namen ze het op tegen andere vmbo-teams uit de provincie. De jury beoordeelde het team uit Andel het beste op eindresultaat, het proces ernaartoe en de samenwerking. De school deed, naast het onderdeel tuinaanleg, ook mee aan het onderdeel bloemschikken. Isis, Lisette en Amy vielen daarbij helaas buiten de prijzen, maar mogen trots zijn op het resultaat dat zij hebben behaald.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Via een voorronde op de eigen school en een provinciaal kampioenschap kan een team in de nationale finale komen. Daar strijden de deelnemers in teams van 3 leerlingen om de beste te worden van Nederland. Er zijn wedstrijden in 10 verschillende beroepen.

De Skills Talents Finals vinden 4 t/m 6 maart plaats in Leeuwarden. Wil je Maarten, Tygo en Rico komen aanmoedigen tijdens de finale? Dat kan. Je kunt je gratis aanmelden voor het evenement.

82258171 2470230066534194 7687997915175845888 O

Lees ook