You are here:

Jongeren maken tijdens Game On kennis met de sector techniek

De techniekmanifestatie Game On gaat jongeren enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek en technologie. Op 13 en 14 juni bezoeken 2100 vmbo-leerlingen de schaatsbaan in Breda. Daar zullen ze proeven, werken en experimenteren met de sector techniek.

2475 82329Cf94c56828b2f98232532a0ea8c

Werkgevers staan te springen om talenten die kunnen werken met de laatste technologische innovaties op de werkvloer. Op 13 en 14 juni komen ruim 40 Brabantse bedrijven op de Kunstijsbaan Breda naar de techniekmanifestatie ‘Game-On regio West-Brabant’. Doel is om leerlingen kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek en technologie. Game-On wordt dit jaar bezocht door circa 2100 West-Brabantse vmboleerlingen uit het eerste en het tweede leerjaar.

Tijdens de techniekmanifestatie Game On, zijn dan ook veel bedrijven te vinden die de leerlingen misschien niet meteen voor de geest halen wanneer ze aan techniek en technologie denken. Zo is er bijvoorbeeld ook ruimte ingericht voor bedrijven die werken op het terrein van natuur, voeding en zorg. Sectoren die bij jongeren niet meteen associaties oproepen met technologie.

Loopbaankeuze
"Het is ook voor jongeren die voor een loopbaankeuze staan, belangrijk om te weten welke mogelijkheden ze hebben." Dat zegt Frank Donders, Business Development Manager van ondernemersvereniging FME, één van de organisatoren van de techniekmanifestatie Game On. “Jongeren die bijvoorbeeld graag in de zorg willen werken of in de agrarische sector hebben vaak geen idee hoeveel loopbaanmogelijkheden de techniek in die sectoren biedt en hoe vaak ze in die bedrijfstakken met technologie in aanraking komen. Het is daarom belangrijk om jongeren op jonge leeftijd al kennis te laten maken met technische beroepen.”

 

Vierde editie
De techniekmanifestatie Game On wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Nieuw is dit jaar het digitale platform van Jet-Net&TechNet, waar leerlingen zich vóór de techniekmanifestatie in Breda al kunnen oriënteren op de verschillende technische beroepen. De leerlingen worden online uitgenodigd om de ‘7 werelden van techniek’ te onderzoeken en te ontdekken.

Doe-opdrachten
De manifestatie legt vooral de nadruk op het ervaren. Er is ruimte ingericht voor zeven verschillende werelden waar techniek naar voren komt, variërend van de gezondheidszorg tot aan de voedingssector, de bouw, installatie- en elektro- en de media- en entertainmentindustrie. Tijdens Game On komen leerlingen met verschillende technologieën in aanraking, door in de stands van bedrijven uitdagende en leerzame opdrachten uit te voeren.

Game On is georganiseerd door samenwerkingspartners Vekon Besturingstechniek, netwerkorganisatie Jet-Net & TechNet, ondernemersorganisatie FME, beroepsopleider van de regio Curio en opleidingsbedrijf IW Brabant-Zeeland. Het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid is nauw betrokken bij dit initiatief.
Daarnaast is Game On één van de projecten uit het programma ‘West-Brabant werkt met Talent’. Met
dit programma zet de provincie en regio samen in op het aantrekken, ontwikkelen, benutten en behouden van talent.

Lees ook