You are here:

Deze auto bereidt studenten van mobiliteitstechniek voor op de arbeidsmarkt van de toekomst

Maandag 31 januari 2022 was een speciale dag voor Curio Techniek en Technologie in Breda. Docent Harm van Eenennaam en onderwijsmanager John Kerstens namen de elektrische BMW i3 in ontvangst. De BMW is speciaal gemaakt voor het onderwijs. En is omgebouwd van voertuig tot leermiddel. Dankzij deze auto leren studenten van mobiliteitstechniek werken aan de nieuwste technieken in de mobiliteitsbranche.

20220131 105347

Om studenten klaar te maken voor de arbeidsmarkt van de toekomst, zijn er vernieuwende hulpmiddelen nodig. Het project van de kwaliteitsagenda ‘Onderwijs dat voorbereidt op de arbeidsmarkt van de toekomst’ helpt daarbij. Dankzij de projectmiddelen is het mogelijk om techniekonderwijs toekomstbestendig te maken.

Van voertuig tot leermiddel

De BMW i3, die de opleiding heeft ontvangen, is niet zomaar een auto. Het voertuig is voorzien van meetinstrumenten. Ook is er een laadstation meegeleverd. Elektrische auto’s moeten natuurlijk veilig en verantwoord geladen worden. Daarnaast zit er een interactieve lesmethode bij de auto. Door deze lesmethode leren studenten alles over de moderne technieken van elektrische voertuigen en het laden ervan.

Dankzij deze auto leren we onze studenten werken met de nieuwste technieken en trends in de autobranche

Aanwinst voor de opleiding

De docenten zijn enorm blij met de aanwinst van de BMW i3. “Dankzij deze auto leren we onze studenten werken met de nieuwste technieken en trends in de autobranche. Zoals elektrisch rijden, telematica en thermomanagement met warmtepomp. Dat doen we aan de hand van interactieve opdrachten” vertelt Harm van Eenennaam.

De BMW is niet alleen praktisch, maar is ook nog erg duurzaam en circulair. De bekleding bestaat bijvoorbeeld 100% uit recyclebaar materiaal.

BMW i3 meetinstrumenten (1)

BMW i3 - meetinstrumenten (2)

Lees ook