You are here:

"Iedereen zit er om een diploma te halen, niet omdat het verplicht is"

Heb je je diploma net niet gehaald? Of loop je vast en wil je met goede begeleiding verder komen? Al meer dan 50 jaar halen volwassenen hun diploma via het vavo. In deze reeks vertellen leerlingen en docenten trots hun persoonlijk verhaal. 

Kim Met Wit

Kim Kluts (18 jaar)

Wat doe je als je het mentaal zwaar hebt, last hebt van stress en faalangst en de 4de klas havo op 1/10-de net niet haalt? Kim zag het niet zitten om het jaar over te doen op haar middelbare school. “Ik wilde niet nog een jaar met jongere kinderen in een klas zitten. Toen ben ik op zoek gegaan naar een oplossing”. Ze koos voor vavo en heeft na twee jaar les haar havo-diploma op zak. En dit smaakt naar meer. Ze start in het nieuwe schooljaar met vwo bij vavo.

Er wordt naar jou als leerling geluisterd

“Curio vavo is voor mij ideaal. Samen kijk je wat er nodig is en ze doen daar echt iets mee. Ik heb een faalangsttraining gehad. Ook had ik moeite om mij te concentreren, als ik achteraan in de klas een toets moest maken. Nu heb ik standaard een plek vooraan. Ik heb hier geleerd dat ik kom waar ik wil zijn. Dat mag best in kleine stapjes”.

En als je twijfelt over Curio vavo?

"Kom dan zeker een keer kijken of het iets voor je is. Het is ideaal als je maar een paar vakken hoeft te doen. Je krijgt alle uitleg weer helemaal opnieuw en je werkt heel gericht naar het examen toe. De cijfers van het jaar daarvoor tellen niet mee. Dus je kunt veel hogere cijfers halen."

"Ik wil twee banen"

En hoe haar toekomst eruit ziet? “Ik wil als psycholoog en docent Engels aan de slag. Ik vind het fijn om anderen te helpen. En ik wil niet kiezen. Ik wil het allebei”.

In deze serie vertellen leerlingen en docenten over hun ervaring bij Curio vavo. Het overzichtsartikel vind je hier.

Lees ook