You are here:

"Het is leuker en ik doe meer mijn best met Z!O"

Bij het laatste Z!O-thema hebben de leerlingen gewerkt aan een fantasie-eiland. Lina vertelt graag hoe zij Z!O ervaart.

Lina
"Ik vind het leuker dat ik nu zelf mijn opdracht kan bepalen. Ik vind de Z!O opdrachten veel leuker dan wanneer we alleen moeten luisteren. Het resultaat van een Z!O opdracht verschilt ook met opdrachten zonder Z!O. Met opdrachten zonder Z!O is er de kans dat we het pas na twee weken begrijpen. Met Z!O opdrachten is dat anders en kunnen we het zelf onderzoeken en maken. Tijdens het onderzoeken komen we erachter wat we leren.

Het allerleukste aan Z!O is dat je van alle vakken iets leert. De vakken komen allemaal samen. Bij biologie leren we over planten. En dan komt dat terug bij een ander vak. Bijvoorbeeld bij geschiedenis, over planten tijdens het tijdperk van jagers en boeren. En bij wiskunde leer je hoe je de plant kan meten. Je leert hierdoor dat het allemaal met elkaar te maken heeft.

Ik heb meer zin om te werken aan een opdracht met Z!O dan aan andere opdrachten. Als ik nu mijn best doe dan weet ik wat ik moet opschrijven en wordt het makkelijk. Het is leuker en ik doe meer mijn best met Z!O. Ik weet nu waarom ik iets leer. Ik mag op een leuke manier aan het werk. Je mag er zelf wat van maken. Je weet meer waar je naartoe werkt."

Lees ook