You are here:

“Gewoon doen, anders blijf je hangen waar je bent”

Heb je je diploma net niet gehaald? Of loop je vast en wil je met goede begeleiding verder komen? Al meer dan 50 jaar halen volwassenen hun diploma via het vavo. In deze reeks vertellen leerlingen en docenten trots hun persoonlijk verhaal. 

Melanie Met Wit

Melanie Michielsen (28 jaar)

Melanie was haar baan in een drie-ploegendienst in de fabriek helemaal zat. “Ga ik dit nog mijn hele leven doen?”. Eigenlijk wilde ze terug naar school. Ze probeerde het eerst via zelfstudie. Ze had zo’n achterstand. De basiskennis wiskunde bijvoorbeeld had ze niet. Ze kreeg het advies om het via Curio vavo te proberen. “Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben terug de schoolbanken in gegaan. En heb daarnaast een aantal bijbaantjes. Mijn eerste jaar is succesvoller afgerond, dan ik had durven dromen”.

"Ik sta van mezelf te kijken. Ik heb het eerste jaar gehaald, en met goede cijfers”

“Ik doe mijn vakken op havo-niveau. Alleen natuurkunde en scheikunde op mavo-niveau. Voor mijn toelatingsexamen voor scheikunde had ik een 3,5. Ik had hier zoveel stress voor. Met veel begeleiding heb ik nu een 8,6 als eindexamencijfer. Ik ben zo ontzettend trots”. Komend jaar rondt ze haar havo-diploma af.

“De docenten zetten alle zeilen bij om je te doen slagen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor”.

“Je moet het gewoon doen. Anders blijf je hangen waar je bent. Het zijn kleine klassen en het is rustig. Toen ik op de middelbare school zat kwam er niets van studeren. Hier werk je samen met je docenten naar een diploma toe. Ze zetten alle zeilen bij om je te doen slagen."

“En mijn toekomst? Ik ga forensisch onderzoek doen.”

“Ik ben een nieuwsgierig persoon. Ik wil graag dingen uitzoeken. Het geeft me voldoening als alle puzzelstukjes in elkaar vallen. En onderdeel uitmaken van de mensen die de wereld veiliger maken. Ik weet dat ik nog een lang traject voor mij heb, maar ik wil heel graag forensisch onderzoek doen."

In deze serie vertellen leerlingen en docenten over hun ervaring bij Curio vavo. Het overzichtsartikel vind je hier.

Lees ook