You are here:

Gereserveerde plaatsing voor leerlingen Curio scala bij de opleiding sport en bewegen

Curio scala gaat samenwerken met de mbo-opleiding sport en bewegen in Breda. Vmbo-leerlingen van Curio scala hebben hierdoor de mogelijkheid een gereserveerde plaats te krijgen bij de-opleiding sport en bewegen. Vandaag ondertekenen Herman Kruis, onderwijsmanager van Curio sport en bewegen, en Johan Simons, onderwijsmanager bij Curio scala, de samenwerkingsovereenkomst.

Voordeel

De opleiding sport en bewegen is een populaire opleiding. Door de samenwerking tussen Curio scala en mbo-opleiding sport en bewegen, hebben de leerlingen van Curio scala een voordeel vergeleken met andere leerlingen. Zij kunnen een gereserveerde plaatsing krijgen bij de opleiding sport en bewegen. Er is een plusdocument opgesteld, waarin staat welke competenties ze moeten behalen, om in aanspraak te komen voor een gereserveerde plek. Johan Simons verwacht dat de samenwerking de kans vergroot dat leerlingen de vervolgopleiding succesvol afronden.

Doorlopende leerlijn

Curio scala heeft al enkele jaren het profiel sport, dienstverlening en veiligheid en een LO-2 programma voor haar leerlingen. Hierdoor is er al een doorlopende lijn naar Curio sport en bewegen. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst, kunnen de lessen op het vmbo nog specifieker aangesloten worden op die van het mbo. En andersom kunnen mbo-studenten van sport en bewegen via praktijk- en stagelessen ervaring opdoen in het lesgeven op het vmbo.

DSC 0917 2
Trotse docenten van Curio. Vlnr: meneer Bruurs, meneer Kruis, mevrouw Den Ridder, meneer van Rumund en meneer Simons.

Lees ook