You are here:

Curio voor Oekraïne

Onze scholen komen in actie voor Oekraïne. Van lege flessen inzamelen tot pannenkoeken verkopen. En van vrijwillige bijdragen vragen voor kappersbehandelingen tot sport- en spelactiviteiten bij een asielzoekerscentrum. Leerlingen, studenten en docenten willen allemaal een steentje bijdragen. Ook helpen onze studenten mee bij grote projecten zoals de inzamelingsactie van Breda Maakt Mij Blij. We zetten alle initiatieven voor je op een rijtje. Helpen kan immers op héél veel manieren.

Ken jij ook zo’n initiatief binnen Curio? Mail naar newsroom@curio.nl en we voegen ‘m toe aan deze pagina.

Microsoftteams Image (5)

Wekelijkse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar – sport en bewegen

Het team van sport en bewegen organiseert iedere week op maandag en dinsdag sport- en spelactiviteiten bij asielzoekerscentrum Ter Apel. Dit doen ze om kinderen van 4 tot 18 jaar een fijn en veilig gevoel te geven in deze moeilijke tijd. Iedere week gaan 8 studenten met 2 docenten op pad.  Dit mooie initiatief loopt van 21 maart tot en met 31 mei. Alle steun om mee te denken en te doen in dit initiatief is welkom. Stuur een mail naar Marieke m.vanharten@curio.nl en Corina c.oudesluijs@curio.nl

Inzamelingsactie Breda Maakt Mij Blij – horeca, food & hospitality

Breda Maakt Mij Blij organiseert samen met Gemeente Breda een grootschalige inzamelingsactie voor de slachtoffers uit Oekraïne. Onze studenten van de opleidingen facilitair leidinggevende, hospitality en toerisme, keuken en bediening helpen mee. De actie loopt van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april. Kijk voor meer informatie op de website van Breda Maakt Mij Blij.

Broodjes verkopen en flessen inzamelen – Curio scala

Curio scala verkocht broodjes tijdens de open dag. Momenteel loopt er een actie waarbij leerlingen lege flessen verzamelen en inleveren bij de mentoren. Heb jij nog lege flessen? Breng ze naar school en lever ze in bij de conciërges.

Peace is in the (h)air – kappersopleiding Roosendaal

Bij de Curio kappersopleiding in Roosendaal kun je terecht voor wassen, knippen, föhnen, watergolven, opsteken, kleuren en permanenten. Van maandag 21 maart tot en met vrijdag 8 april vraagt de school hiervoor een vrijwillige bijdrage aan de modellen/klanten. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd. Een afspraak maken kan op verschillende manieren. Mail naar ZWKappenRSD@curio.nl, bel naar de receptie, of neem contact op met één van de teamleden. Een student neemt dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Pannenkoeken bakken – entree (Breda)

Bij Curio entree in Breda werden op 15 en 17 maart pannenkoeken gebakken voor het goede doel. Studenten hielpen mee met pannenkoeken bakken. En verkochten ze vervolgens aan medestudenten en docenten. Veel entree-studenten hebben zelf een oorlog meegemaakt. Dat maakte de actie extra bijzonder. De pannenkoekenactie leverde 105 euro op. Dit geld gaat naar Giro555.

Inrichten locatie Avondvrede – entree (Bergen op Zoom)

Ruim 30 studenten van Curio entree hielpen mee om de locatie Avondvrede in Bergen op Zoom in te richten voor de komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Deze studenten zijn zelf ook nog niet zo lang in Nederland en vaak gevlucht, omdat het in hun thuisland niet veilig is. Het was heel mooi om te zien hoe hard deze doelgroep zich inzette. De leerlingen van Curio isk verzorgden twee dagen een lunch voor iedereen die meehielp. Er zijn veel spullen gedoneerd om de locatie in te richten, maar een aantal zaken moet nog worden gekocht. Je kunt daar een bijdrage aan leveren via dit tikkie:
https://lnkd.in/eg3uz_SM. De link is geldig tot en met 30 maart.

Inzamelingsactie Curio prinsentuin van cooth

Maandag 21 maart tot en met vrijdag 1 april zamelt de vmbo-school Curio prinsentuin van cooth spullen in voor Oekraïne. De spullen worden daarna met busjes naar de grens met Polen en Oekraïne gebracht. Op de Instagrampagina van de school zie je welke spullen nodig zijn.

Studenten zamelen geld in voor de voedselbank

Voor een les sociale economie verdiepten studenten sociaal werk zich in de voedselbank en soortgelijke stichtingen. Ze gingen op bezoek en waren onder de indruk van wat ze zagen. De voedselbank staat dag en nacht klaar om mensen die het niet breed hebben te voorzien van voedingsmiddelen. In het gesprek kwam ook de opvang voor mogelijke Oekraïense vluchtelingen naar voren. Dit bracht 3 studenten op het idee om een inzamelingsactie te starten voor de voedselbank. Wil je meehelpen? Dat kan op deze pagina.

Wist je dat...

Binnenkort een groot aantal Oekraïense leerlingen start bij Curio isk in Breda en Bergen op Zoom? De scholen zijn dringend op zoek naar laptops voor deze leerlingen. De organisatie Samen in de Regio zorgt ervoor dat deze wordt nagekeken en voorzien van een goed besturingsprogramma. Laat via info@sameninderegio.nl weten of je een laptop hebt. Vanwege al deze extra leerlingen gaat de isk binnenkort op zoek naar nieuwe docenten. Houd daarvoor werkenbijcurio.nl in de gaten.

Lees ook