You are here:

Curio vmbo-leerlingen zetten zich in voor het goede doel

Ieder jaar zetten Curio-leerlingen zich rond de kerstperiode in voor het goede doel. De vmbo-scholen organiseren talloze acties en activiteiten ten behoeve van hun zelf gekozen goede doel. Dit resulteerde dit jaar niet alleen in een donatiebedrag van meer dan 10.000 euro, maar ook in heel veel blije gezichten. We zetten alle kerstacties voor je op een rijtje.

Curio de rotonde voor verzorgingstehuis Aneas Thebe in Breda

De vijf 1V-klassen van Curio de rotonde organiseerden een ochtend voor cliënten van het verzorgingstehuis Aneas Thebe in Breda. De leerlingen hadden een Klún-kaart met activiteiten die samen met de cliënten werden uitgevoerd. Bijvoorbeeld warme chocomel met slagroom drinken en een waxinelichthouder beschilderen. Maar ook oud-Hollandse spelletjes spelen, nagels pimpen en kerstliedjes zingen. Daarnaast hadden de leerlingen velen hapjes voorbereid waar na de activiteiten heerlijk samen van werd gegeten.

IMG 0542
Leerling Curio de rotonde met een client van Aneas Thebe

Curio effent voor Villa Pardoes

Leerling Thijmen, die zelf een onvergetelijke vakantie beleefde op Villa Pardoes, zamelde bijna 1500 euro voor dit mooie doel. Door middel van een zelfgebouwd ‘glazen huis’ werd statiegeld verzameld en er werd voer voor vogels verkocht. Ook ging de opbrengst van het schoolfeest naar de inzamelingsactie. Een docent Engels zamelde bovendien een mooi bedrag in met een eigen sponsorloop. Thijmen is apetrots op het mooie eindbedrag van 1500 euro. Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. Het volledige bericht over de kerstactie van Curio effent lees je hier.

Curio Effent Foto Thijmen
Thijmen en zijn broer Merijn

Curio prinsentuin andel voor de voedselbank

Leerlingen van Curio prinsentuin andel zamelden producten in voor de voedselbank in Waalwijk. Dit resulteerde in een bus vol spullen voor de voedselbank. Voor de foute kersttruienactie bakten  leerlingen Roos en Rilana cake en koekjes. Hiermee haalden zij 179 euro op voor Save the Children. Deze internationale organisatie richt zich op het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. 

IMG 20191220 WA0006
Een bus vol producten voor de voedselbank Waalwijk

Curio prinsentuin oudenbosch voor Het Thomashuis Oudenbosch

Ieder jaar organiseert Curio prinsentuin oudenbosch een kerstgala ten behoeve van een goed doel uit de regio. De opbrengst hiervan gaat ditmaal naar het Thomashuis in Oudenbosch. Zij bieden mensen met een verstandelijke beperking een liefdevol thuis. Het opgehaalde bedrag houden we nog even geheim. Woensdag 22 januari wordt dit tijdens de overhandiging onthuld.

Curio prinsentuin van cooth voor Happy Hippo

De school organiseerde een Winterfair waar leerlingen allerlei zelfgemaakte producten verkochten. Deze producten werden in de periode ervoor gemaakt tijdens het onderbouw-vak TOP (Talenten Ontdek Plek). De leerlingen van leerjaar 2 kregen bovendien de uitdaging om zelf aan een startkapitaal te komen. Bijvoorbeeld door een sponsor te zoeken in diensten, producten of geld. Andere groepjes hebben zelf geld ingelegd of zijn lege flessen gaan inzamelen. De leerlingen van leerjaar 1 hebben tijdens de kerstviering middels ‘sterrenjacht’ ook nog extra geld voor de pot ingezameld. In totaal werd er 1800 euro ingezameld dat is overhandigd aan Happy Hippo. Deze stichting maakt verjaardagspakketten voor kinderen wiens ouders afhankelijk zijn van de voedselbank.

Curio van Cooth Happy Hippo
1800 euro voor Happy Hippo

Curio scala voor CliniClowns

Voor de jaarlijkse kerstactie van Curio scala zijn de CliniClowns letterlijk en figuurlijk in het licht gezet. Leerlingen maakten en verkochten 2000 lichtjes die op 19 december op het schoolplein werden geplaatst. Met deze mooie actie werd maar liefst 6900 euro ingezameld. CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Het volledige bericht over de kerstactie van Curio scala lees je hier.

 

IMG 20200110 WA0005
Tweeduizend lichtpuntjes voor CliniClowns