You are here:

Curio effent-leerling zamelt bijna 1500 euro in voor Villa Pardoes

Een week lang beleefde Thijmen Staal (12) toen hij ziek was een onvergetelijke vakantie op Villa Pardoes. Thijmen wil nu hij beter is graag iets terugdoen. Op zijn school Curio effent startte de eerstejaars een inzamelingsactie die veel bijval kreeg en een mooi bedrag opleverde: 1488,25 euro.

Curio Effent Foto Thijmen
Thijmen en zijn broer Merijn

De schrik was immens toen bij Thijmen een hersentumor werd vastgesteld. “Een lange operatie was nodig, het was ook een flinke tumor. Men dacht dat het tien uur zou duren. Het werden er twintig ...!”. De spanning bij de wachtende gezinsgenoten was groot, de opluchting erna enorm: “Het was een geslaagde operatie, de tumor werd met succes verwijderd!” lacht Thijmen nu. Een periode van revalidatie begon waarbij Thijmen “weer opnieuw moest leren lopen, fietsen, traplopen – ja, bijna alles”.

Onvergetelijke vakantie

Een verrassing was dat Thijmen met zijn hele gezin voor een gratis vakantie terecht kon bij Villa Pardoes. Dit is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. Op het terrein van Villa Pardoes staan 12 bungalows die plaats bieden voor 600 gezinnen per jaar. “Om even niet aan je ziekte te hoeven denken, leuke dingen kunnen doen”, legt Thijmen uit. En die deden ze op Attractiepark Toverland, Safaripark Beekse Bergen én natuurlijk de Efteling. “Onze bungalow stond achter de python. Het was echt een onvergetelijke vakantie”.

Sponsoracties

Samen met Cas, een vriend die hij op de Villa leerde kennen en zijn broer Merijn, zamelde eerstejaars Thijmen inmiddels geld in voor dit prachtige doel. Aan ideeën ontbreekt het de tieners niet. In de hal van Curio effent is wekenlang een door docenten gebouwd glazen huis gebouwd waar men via ‘een schoorsteen’ flessen in kon gooien. Het statiegeld is voor Villa Pardoes. “Ook verkochten we voedsel voor vogels en de opbrengst van het schoolfeest werd hieraan besteed. En meneer Moonen, onze leraar Engels, heeft heel veel ingezameld met een eigen sponsorloop”. Thijmen is dan ook apetrots met het eindresultaat van Curio effent: 1488,25 euro. Daarnaast is er volop gedoneerd via de website van Villa Pardoes en “dat kan iedereen natuurlijk blijven doen!” vertelt Thijmen enthousiast.

Dit artikel is geschreven door Floor Martens en Laura van Gils, klasgenoten van Thijmen.