You are here:

Curio scala zet de CliniClowns in het licht

Voor de jaarlijkse kerstactie van Curio scala zijn de CliniClowns in het licht gezet. Leerlingen van de vmbo-school in Breda maakten de afgelopen weken tweeduizend glazen potjes met lichtjes voorzien van mooie teksten. Donderdag 19 december 2019 werden alle lichtpuntjes op het schoolplein geplaatst. Op deze manier zamelden de school 6.908,60 euro in voor het goede doel.

Leerlingen en docenten van Curio scala zijn wekenlang druk bezig geweest met de voorbereiding voor de kerstactie. Glazen jampotjes werden verzameld en tijdens mentoruren werd aandacht besteed aan het werk van de CliniClowns. Ook bezocht een ambassadeur van de CliniClowns de school. Leerlingen konden de lichtpuntjes laten sponsoren voor 2 euro per lichtpunt. De sponsor ontving voor ieder gesponsord lichtpunt een rode CliniClownneus.

Een verlicht schoolplein
Donderdag 19 december 2019 begonnen de leerlingen met een gezamenlijke maaltijd. Na het eten werden de glazen potjes omgetoverd tot sfeervolle lampjes. Rond 17.30 werden de CliniClowns letterlijk in het licht gezet. De honderden lichtpuntjes vormden samen het logo van de CliniClowns op het schoolplein. Een magisch tafereel met een mooie kerstgedachte. Vandaag worden de lichtpuntjes met wens afgegeven bij ziekenhuizen, verzorgingshuizen en senioreninstellingen.

Over de CliniClowns
CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten, zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Jaarlijks spelen de CliniClowns met meer dan 85.000 zieke en gehandicapte kinderen. De Clowns ontmoeten de kinderen in ziekenhuizen en instellingen. Maar ook op scholen en kinderdagcentra verrassen de clowns de kinderen met interactieve voorstellingen en spelvormen vol improvisatie. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. De CliniClowns vinden het belangrijk om kinderen en mensen met dementie te laten zien wat zij kunnen betekenen.

Lees een interview met de leerlingen op: https://www.bndestem.nl/breda/scala-leerlingen-halen-6-900-euro-op-voor-cliniclowns-met-kerstactie~a292ca19/

Foto: BN de Stem

Schermafbeelding 2019 12 20 Om 10.42.13.Jpg

Lees ook